KAKO UREDITI VAŠE PRVO STANOVANJE?

Dekoriranje prvega stanovanja je kar precej velika zadeva. Ko pridete do tega koraka, je pametno, da razmislite, kakšen stil si želite in s čim si želite biti obdani. Pametno je tudi, da se pred tem znebite vseh nepomembnih stvari in oblačil, ki jih ne uporabljate ali ne nosite več. Zavedati se morate tudi, da niste več v študentskih letih in da nekatere stvari v odraslem stanovanju nimajo kaj iskati. Za vas smo poiskali nekaj nasvetov, da bo vaše stanovanje videti totalno odraslo, a obenem še vedno mlado, zabavno in polno dobrih vibracij.

Zračne vibracije

Nič ne pokaže vaše odraslosti kot prave zavese, ki niso narejene iz papirja ali plastike. Kupite lepe, svetle zavese, ki bodo vaš prostor naredile bolj urejen.

Uporabite barve (a ne preveč)

Če boste nevtralno bazo kombinirali z živimi barvami, boste prostoru dodali sofisticiranost. Nihče pa si seveda ne želi stanovanja, ki je videti kot škatla voščenk.

Preproge, ki spominjajo na umetnost

Sobe, ki imajo več plasti, izpadejo bolj sofisticirano in odraslo kot tiste, ki so enodimenzionalne. Preproge so odlična rešitev, da prostor definirate in mu dodate kanček barve, teksture in vzrocev.

Naj bo stena vaša osebna galerija

Čas je, da študentske plakate svojih najljubših zvezdnikov zamenjate za kakšen dejanski kos umetnine. Ni potrebno, da kupujete slike znanih avtorjev. Če boste dodali že uokvirjene fotografije ali umetnine lokalnih umetnikov, bo vaša stena izpadla precej bolj elegantno in odraslo.

Spalnica naj bo prostor za sproščanje in dober spanec

Po koncu napornega delovnega dne potrebujete prostor, v katerem se boste lahko popolnoma sprostili. Investirajte v udoben jogi, mehke preproge, prijetno posteljnino in veeeeeliko blazin.

Naj bo svetloba

V sobo dodajte veliko stropno luč ali lestenec, ali nekaj manjših in prostor bo takoj videti večji.

Osvetlite in povečajte prostor

Primerna barva lahko naredi ogromno razliko pri velikosti prostora. Eno steno pobarvajte belo in stanovanje bo videti večje.

Razdelite prostor

Če živite v majhni garsonjeri, je najbolje, da prostor, v katerem spite, ločite od ostalih prostorov. Uporabite kavč, omaro za knjige, klopi ali stole in naredite pregrade.

Drzno je bolje

Bodite drzni v majhnih prostorih, kot je na primer vaša kopalnica. Polepite jo s tapetami in prostor bo izpadel bolj živ in velik.

 

Povzeto po: House Beautiful

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo