KAKO VEŠ, DA SI IZ DEKLICE ZRASLA V ŽENSKO?

Čas teče in včasih se ne zavedamo, da življenje teče z njim. Pridemo v obdobje, ko se nam pred očmi zavrti dogodek izpred let in zavemo se, da smo naenkrat odrasli. Kaj se je spremenilo?

Prehod iz otroštva v odraslo življenje ni nujno povezan z našo starostjo. Nekatere se počutijo odrasle prej, druge kasneje. Kateri so znaki, da se sčasoma ne počutimo več kot deklice, temveč kot odrasle ženske?

Svoboda 

Začneš se zavedati, da je samostojnost in svoboda nekaj najboljšega, kar se ti je zgodilo. Sama izbiraš svojo pot in s tem odkrivaš skrivnostne poti svojega življenja

“Sama svoja šefica”

Nič več ne rabiš prositi za dovoljenje pri določenih stvareh. Zdaj lahko sama odločaš, kdaj se boš postrigla, si naredila tatu ali zgolj nanesla ličila.

Prihranki

Svoj denar shranjuješ, saj veš, da ga boš slej kot prej porabila za nekaj več kot zgolj majico iz priljubljene trgovine. Zdaj zbiraš prihranke za potovanja, avto, nakit ali svoje stanovanje.

Lastno stanovanje 

Družina je zate pomembna, vendar si želiš samostojnosti, zato se odseliš na svoje. S tem si se naučila odgovornosti in si pripravljena, da sama poskrbiš zase.

Gledanje otroških fotografij

Kolikokrat sedeš na posteljo in si ogleduješ fotografije iz časov, ko si bila majhna? Tudi to je eden izmed pokazateljev, da si odrasla.

Leta

Bolj odrasla si, hitreje se ti zdi, da mine čas. V najstniških letih so se ti 20. in 3o. leta zdela daleč, danes pa si želiš, da bi čas mineval počasneje, saj so ta leta naenkrat tukaj.

Zavedanje lastnih napak

Služijo za to, da se iz njih učiš. Zdaj ti ni težko priznati, da si kje zamočila, saj veš, da si s tem pridobila novo izkušnjo, ki ti bo koristila v prihodnjih letih.

Poroka prijateljice

To je eden izmed najbolj očitnih pokazateljev, da si odrasla. Sčasoma si tudi sama želiš podobnega dogodka z osebo, ki jo imaš najraje. 

Povzeto po:  Eslamoda

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo