KAKO VIKEND PREŽIVETI BOLJ ZADOVOLJUJOČE

Vikend. 48 čudovitih ur, ki se jih veselimo kar pet dni v tednu in ko se v ponedeljek zjutraj zbudimo, se sprašujemo, zakaj vedno tako hitro mine. Vikend, ki ga preživimo sproščeno, nikakor ni zavržen, a občutek zadovoljstva, ko med vikendom nekaj počnemo in izkoristimo vsako minuto, je odličen.

Lahko se dobite s prijatelji, ki jih že dolgo niste videli, spijete kozarec dobrega vina, se posvetite novemu projektu ali zamenjate okolico. Ne glede na to, kaj se boste odločili, v ponedeljek se boste zbudili navdušeni nad novim tednom.

Kontaktirajte prijatelja

Tehnologija je poskrbela, da lahko ves čas ostanemo v stiku s prijatelji, a hitro se lahko zgodi, da sporočila in družbena omrežja poskrbijo, da nam manjka resnične komunikacije. Pomislite na svoje najljubše osebe in se vprašajte, kdaj ste jih nazadnje videli v živo. Če se nikakor ne morete spomniti, jih pokličite in se dobite z njimi.

Če se zgodi, da niste na isti lokaciji, pa jih pokličite preko Skypa. Sicer res ni enako, ampak se boste vsaj videli. Ne glede za kaj se odločite, vzemite si ta čas in nikar v svojem natrpanem urniku ne pozabite na najljubše ljudi.

Zaključite s projektom

Če niste ravno ročno spretni tip človeka, se vam bo projekt v smislu Naredi sam, zdel kot delo. A verjemite ali ne, če se lotite kakšnih novih ročnih spretnosti, se boste sprostili. Če boste med vikendom nekaj dosegli, se boste v ponedeljek zjutraj počutili precej bolje in precej zmagovalno.

Zamenjajte lokacijo

Če boste zamenjali okolje in vse, kar vam je znano, se vam bo vikend zdel daljši. Gledanje serij in filmov je seveda zabavno, a ne bo ustvarilo posebnih spominov. Ne glede na to, kje živite, če boste zamenjali perspektivo in lokacijo za nekaj ur, bo to odlično delovalo tudi na vaše psihično in fizično zdravje. Če imate možnost, se zapeljite do morja ali jezera, poiščite miren park, ugasnite telefon in uživajte ob pikniku.

Poskusite nov recept

Tudi, če se med tednom zelo trudimo s hrano, imamo premalo časa, da bi resnično stopili ven iz svoje cone udobja in poskusili nekaj novega. Vikend pa je več kot primeren za eksperimentiranje, zato razmišljajte malo drugače in si namesto pice naredite nekaj posebnega in novega.

Gostite skupno večerjo

Vesele urice med tednom so seveda pomembne, a se ponavadi dogajajo zunaj vašega doma. Vikend pa je odlična priložnost, da prijatelje povabite k sebi. Povabite prijatelje, kupite prigrizke in alkohol ter se dogovorite, da nekdo prinese slaščico, nekdo namizne igre in skupaj preživite čudovit dan.

 

Povzeto po: Popsugar

K. R.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo