11 STVARI, KI JIH MORATE VEDETI, PREDEN SE VSELITE S SVOJIM PARTNERJEM

Mnogi pravijo, da je življenje s partnerjem v skupnem domu neke vrste preizkus, ali sta namenjena drug drugemu ali ne. Šele, ko živita drug z drugim in spoznata vse dobre in slabe navade drug drugega, se dovolj dobro poznata, da lahko rečeta, da si želita skupaj preživeti preostanek življenja.

Nekateri pari se skupaj vselijo prej, nekateri kasneje. Nikakor pa s skupnim domom ni priporočljivo preveč hiteti, saj se lahko hitro kje zalomi. Zato smo za vas pripravili 11 stvari, na katere morate biti pripravljeni, preden začnete skupno življenje v novem domu.

Prostor, ki je bil včasih samo vaš, ne obstaja več

Če ste bili celo življenje navajeni svoje sobe, kamor ste se lahko zaprli, ko ste se želeli odklopiti od zunanjega sveta, tega po skupni vselitvi nikar ne pričakujte. Vašo sobo ste lahko urejali po svoje, sedaj pa imata naenkrat o opremljanju pravico imeti besedo oba.

Vašemu partnerju morda ne bo všeč vsa navlaka, ki jo boste prinesli v nov dom

Lahko se zgodi, da bo vašemu partnerju bolj všeč minimalističen stil in se mu bodo zato marsikatere vaše stvari zdele nepotrebne in obratno. Pomembno je, da kljub različnosti poskušata spoštovati želje drug drugega in uspeta skleniti čim boljši kompromis.

Majhne kuhinje niso narejene za dva, ampak je kuhanje v dvoje zagotovo bolj zabavno, kot pa, če kuhate sami

Morda se je v manjši kuhinji težje gibati, če kuhata oba, vsekakor pa bo na tak način opravilo postalo veliko manj nadležno – enako velja za pomivanje posode. Drug drugega lahko naučita svoje najljubše recepte in se ob tem pošteno zabavata.

Zelo lepo je priti zvečer domov, kjer vas čaka vaša ljubljena oseba

Po napornem delovnem dnevu ni lepšega kot pasti v objem svojemu partnerju in mu potožiti o vsem, kar se vam je čez dan zgodilo. Skupaj se bosta sprostila, pojedla večerjo, morda pogledala kakšen film in vaš zaključek dneva bo popoln.

Sklepanje kompromisov je najpomembnejše

Ko nekaj časa živita skupaj, ugotovita, kako različna sta si, kljub temu, da ste sicer mislili, da sta si podobna. Ampak dva človeka se enostavno ne moreta zmeraj strinjati, pa naj bo to okrog banalnih stvari, kot je izbira barve pohištva ali pa izbira restavracije. Zato je toliko bolj pomembno sklepanje kompromisov.

Po prepirih ni možnosti umika

Če ste v razmerju in ne živita skupaj, si po prepirih zlahka vzamete nekaj časa za sebe, zadevo predihate in se potem spet dobita, ko se oba ohladita. Če živita skupaj, je umik veliko težji, saj se boste slej ko prej morali vrniti domov in se soočiti s problemom.

Ni več mogoče skrivati vaših napak in nepravilnosti

Vsak človek ima nekaj slabih navad, ki jih v začetnih razmerjih ponavadi ne pokaže takoj. S skupnim življenjem pa se vse to postopoma razkrije. Če radi puščate umazane nogavice po sobi, če velikokrat pustite umazano posodo več dni v pomivalnem koritu, vse to bo vaš partner slej ko prej izvedel.

Enako velja za lepotne napakice: partner vas bo velikokrat videl nenamazane, z neumiti lasmi, mozolji ali jutranjim zadahom, ampak vse to je nekaj popolnoma normalnega in velik korak naprej v zvezi.

Večeri doma bodo za vas vedno bolj privlačni

Če ste včasih veliko žurali in se zunaj zabavali s prijatelji, se bo to po vselitvi s partnerjem postopoma zmanjšalo. Včasih se je preprosto enostavneje zaviti v odejo in si ogledati nekaj dobrih filmov s svojim ljubljenim kot pa preplesavati noč v diskotekah.

Včasih boste hoteli ven samo zato, da si vzamete nekaj časa zase

Življenje v dvoje je seveda prijetno, po drugi strani pa to pomeni, da ste redko res sami in si lahko privoščite čas samo zase. Zato vas naj ne preseneti, če si boste kdaj želeli ven iz stanovanja samo zato, da za nekaj časa zbežite stran od partnerja, četudi ga ljubite.

Pogrešali boste svoj stari dom

Čeprav ste si končno lahko ustvarili svoj lasten dom s svojo najljubšo osebo, boste občasno še vseeno pogrešali svojo otroško sobo, kjer ste preživeli večino svojega življenja. Nostalgičnih večerov je lahko veliko in s tem ni nič narobe.

Naučila se bosta ljubiti drug drugega na drugačen način

Ko s partnerjem živita skupaj, se oba naučita veliko stvari drug o drugem, skupni vzponi in padci vaju neverjetno zbližajo in tako se ustvari nekakšna vez med vama, ki je prej ni bilo. Velikokrat si bosta šla na živce, ampak vse to spada v dobro in zdravo razmerje.

Povzeto po: Business Insider

L. Z.

 

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo