KAKŠNA HRANA POMAGA PRI LAJŠANJU MAČKA?

Zagotovo poznate občutek, ko včasih v enem večeru nekoliko preveč spijete, potem pa vas naslednji dan mučijo hud glavobol, slabost in utrujenost. Čeprav je prekomerno uživanje alkohola izjemno nezdravo, si moramo priznati, da se je včasih treba malo pozabavati in sprostiti. 

Da pa vam naslednji dan ne bo šel v nič, smo za vas pripravili seznam živil za lajšanje mačka, s pomočjo katerih se boste lažje spravili k sebi. Tokrat smo šli tudi na teren in mlade povprašali, kaj pa oni najraje pojedo in spijejo naslednji dan, da se počutijo bolje.

Žana, 20 let: Najbolj mi pomaga juha. Kakršnakoli, samo da je domača. Vem, da je takrat še posebej priporočljivo piti vodo, ampak mi to nekako ne ustreza v takem stanju. Zato pijem različne sokove, največkrat sadne. Sem pa slišala tudi, da zelo pomagata limona in med.

Nina, 22 let: Pri najhujšem mačku lahko jem samo hitro hrano, še najraje kaj iz Mcdonald’sa. Pijem pa samo vodo, ker se mi zdi, da mi je potem precej boljše.

Grega, 22 let: Takoj zjutraj spijem eno kokakolo in mi je veliko bolje. Zdi se mi, da mi kokakola pomaga proti slabosti. Za jesti pa mi najbolj paše nekaj mastnega. Burger in krompirček iz Mcdonald’sa.

Nuša, 23 let: Cedevita. In pa goveja juha.

Špela, 29 let: Mogoče kokakola ali pa kaj z mehurčki, ker se mi zdi, da mi je potem boljše v želodcu. Včasih kakšna juha ali pa cedevita. Kava mogoče, ampak tudi ne vedno. In pa včasih tudi hitra hrana.

Valentina, 23 let: Alkohol – klin se s klinom izbija. Sicer pa vodo, magnezij, donat, radensko. K sebi me spravi sladkor, torej tudi kokakola in sladki sokovi. Jem pa zelo rada kebab.

Luka, 21 let: Ponavadi jem bolj malo ali pa sploh nič, ker mi je slabo. Vedno pa mi pomagata kava in pa svež zrak.

Sanja, 29 let: Črna kava in limona, vedno. Če je res hudo, tudi aspirin. Sicer pa klin se s klinom izbija – včasih je najbolje kar nadaljevati z alkoholom.

Jaka, 25 let: Čim več tekočine. Pijem velike količine vode v kombinaciji s kavo, ki me malo poživi, včasih pa tudi kakšen zeleni čaj. Kaj pa jem, pa je odvisno, kako hudo je z mano. Ponavadi mi zjutraj še ni do hrane, popoldne me pa zagrabi. Takrat mi je najboljše jesti toaste z jajci.

Tjaša, 26 let: Meni je najboljše kislo zelje. Ponavadi mi  potem neha biti slabo. Ali pa karkoli drugega kislega – tudi kisle kumarice so dobre.

Tadeja, 21 let: Ponavadi mi pomaga ingver z limono. In pa veliko vode.

Če vam njihovi nasveti ne pomagajo, pa je tukaj še nekaj idej za lajšanje mačka:

1. Banane

2. Kokosova voda

3. Lubenica

4. Med

5. Piškoti

7. Oreščki

8. Špinača

9. Avokado

10. Meso

11. Borovnice

12. Pomaranče

13. Losos

14. Sladki krompir

15. Paradižnikov sok

 

L. Z.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo