LAHKO PO IZDAJI NEKOMU ZNOVA ZAUPAMO?

Izdaja, prevara in laži nas lahko prizadenejo s strani oseb, ki nas obdajajo. Ponavadi se povezujejo s partnerji, čeprav smo jih lahko deležni tudi s strani družine in prijateljev. Ko se krog oseb, ki so nas kdaj razočarali, poveča, nas to lahko prizadene do te mere, da se vprašamo, če sploh še lahko ponovno zaupamo v njih. Pa lahko?

Biti izdan je izredno težka izkušnja za vsakogar, saj to predstavlja osebni napad na našo odkritost, zaupanje in čustva. Ponavadi za tovrstne dogodke krivimo sami sebe, sprašujemo se s čim smo si to zaslužili s strani oseb, ki smo jim popolnoma zaupali. Ko se s problemom soočamo dlje časa, naša žalost preide v jezo. Dejstvo pa je, da s tem škodujemo samo sebi, zato se moramo naučiti odpuščati in ponovno zaupati.

Sledi naslednjim nasvetom in se osvobodi strahov in zamer, ki ne samo škodujejo tvojim ostalim odnosom z ljudmi, temveč tudi negativno vplivajo na tebe samo.

Odkrito se pogovori z osebo, ki te je izdala

Neosebna sporočila ti ne bodo pomagala, saj se je o takšni tematiki zmeraj najbolje pogovoriti iz oči v oči. S to osebo se dogovori za srečanje na nevtralnem območju in ji daj vedeti, da je izdala tvoje zaupanje. Če se odločiš za nadaljno prijateljstvo, se moraš zavedati, da ji moraš za to popolnoma oprostiti, v nasprotnem primeru je bolje prekiniti vse stike.

Nauči se prepoznati osebe, ki jim lahko zaupaš

Bodi bolj pozorna na to, kako določena oseba, ki si ji pripravljen zaupati, ravna z ostalimi. Opazuj, kakšen je njen odnos do drugih in na kakšen način govori s tabo o tujih stvareh. To ti pove marsikaj o njenem značaju.

Bodi previdna pri spoznavanju novih ljudi

Nova prijateljstva in poznanstva nas pripeljejo v stik z do takrat neznanimi ljudmi. Bodi pazljiva pri tem, kaj vse poveš takim osebam, predvsem z vidika osebnih stvari. So ljudje, ki jim lahko popolnoma zaupaš in ljudje, katerim ne. Šele čas ti bo povedal, če je nekdo res vreden tvojega zaupanja, zato bodi previdna in predvsem potrpežljiva.

Sprijazni se s tem, da boš občasno prizadeta

Nemogoče je pričakovati, da te kljub previdnosti nikoli več ne bodo izdali. Dobra stran tega je, da se boš lažje zoperstavila vsem osebam in težavam, ki se ti bodo pojavile na poti. S tem bo zrastla tudi tvoja samozavest in lažje se boš soočila s strahovi, ki so te prej omejevali.

Osvobodi se

Zavedaj se, da negativna čustva najbolj vplivajo prav nate in na kakovost tvojega življenja. Šele, ko se boš dokončno zavedala, da je tvoje počutje odvisno samo od tvojih lastnih odločitev, boš resnično oprostila ljudem, ki so izdali tvoje zaupanje in se naučila s tem živeti do te mere, da jim boš morda nekoč znova zaupala.

Povzeto po: Salud 180

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo