MATERINSKI DAN: NE DOVOLITE, DA GA KORONAVIRUS UNIČI!

Letošnji materinski dan bo brez dvoma zelo drugačen od prejšnjih. V času pandemije zaradi koronavirusa smo primorani ta pomemben dan praznovati doma, brez daril in kosila ali večerje v priljubljeni restavraciji. Imamo pa nekaj, kar je neprecenljivo – čas in drug drugega.

Omejitve zaradi koronavirusa bodo zelo vplivale na praznovanje tako pomembnega dne, kot je materinski dan.  Veliko je takih, ki ne živijo skupaj s starši. Večji in predvsem pomembnejši prazniki jih nato spodbudijo, da se med seboj obiščejo in skupaj preživijo nepozaben dan.

Vendar temu letos ne bo tako. Onemogočeni so nam obiski in druženja, prav tako ne moremo obiskati mam in babic v domu za ostarele. Ker je materinski dan kljub dani situaciji nadvse pomemben dan, smo za vas zbrali ideje, ki vam lahko letos pomagajo pri praznovanju dneva, katerega glavne zvezde so naše mame.

Letos bodo bolj kot kdaj koli prej pomembna tista originalna darila (in predvsem nematerialna), ki dosežejo srca ljudi s svojim sporočilom. Verjetno noben starš ne potrebuje novega pasu ali uhanov, temveč si želi slišati, kako pomemben je v vašem življenju in kako nemogoče si je predstavljati življenje brez njih.

Štejejo majhne pozornosti

Kaj pravite na ročno izdelano voščilnico? Če je le mogoče, doma natisnite družinsko fotografijo in jo popestrite s čudovitim okvirjem. Pripišite še kak verz, ki se ujema s karakterjem vaše mame. Morda se tisti ta pravi skriva med verzi, ki sicer veljajo za najlepša rojstnodnevna voščila. Če z mamo ne živite, ji voščilnico pošljite.

Zajtrk v postelji

Naredite izjemo in vstanite pred mamo. Pripravite njen najljubši zajtrk in ji ga postrezite kar v postelji. Majhne pozornosti, ki štejejo največ.

Pesem namesto objema

V kolikor letos ne morete obiskati svoje mame in je objeti, ji v znak ljubezni in spoštovanja namenite pesem, ki ji veliko pomeni. Pokličite jo preko video klica ali telefona in ji dajte vedeti, koliko vam pomeni.

Kljub vsemu organizirajte skupno druženje

Virtualni svet nam to omogoča kljub dejstvu, da se ne morete videti v živo. Aktivirajte Skype, webcam ali drugo socialno omrežje ter povežite med sabo vso družino.

Specite nekaj sladkega

V času, ko se lahko družimo zgolj z osebami, ki živijo pod isto streho, je to ena izmed odličnih idej, kako skupaj popestriti materinski dan. Poiščite tiste stare babičine recepte, ki ste jih zmeraj želeli preizkusiti, pa za to ni bilo časa. Zdaj je pravi trenutek!

Skupaj si oglejte dober film

Čas, ki ga preživimo skupaj je največ, kar lahko svoji mami podarimo za materinski dan. Zagotovo obstaja kakšen, ki si ga želi že dolgo ogledati. To ji bo vsekakor na obraz narisalo velik nasmešek.

Povzeto po: ABC

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo