MICROBLADING: ZVEZDNIŠKO ”TETOVIRANJE” OBRVI

Dnevi tankih preveč populjenih obrvi so že zdavnaj mimo. Debeljše kot so, bolje so videti in microblading je zagotovo ena izmed metod, ki vam lahko pomaga, da tudi vaše obrvi postanejo prav takšne, kot jih ima Cara Delavigne.  

 

A kaj sploh je microblading? 

Gre za verzijo tetovaže, ki se trajnostno nanese na zgornjo plast kože in s tem ustvari zaželjeno obliko in polnost obrvi. Efekt microbladinga ostane od 12 do 24 mesecev, odvisno od kože. Ko pigment izgine, so vaša koža in obrvi točno takšni, kot so bili na začetku. Rezultati so skratka zelo naravni, vašim obrvem pa dajo bolj naraven in poln videz.  

 

Kako je po procesu potrebno skrbeti za kožo? 

10 dni po posegu morate vaše obrvi ohraniti čim bolj suhe. Okoli obrvi ni dovoljeno uporabljati vode, saj lahko povzroči, da se črnilo prehitro spere s kože. Pametno je tudi, da se izogibate savnam in toplicam, saj preveliko potenje lahko povzroči, da se črnilo hitreje zbriše.  

 

 

Kakšni so stranski učinki? 

Po prvem nanašanju je v 60-80% možno, da vaše telo hoče zavrniti črnilo. Po 10 dneh pa je pametno, da dvakrat tedensko okoli obrvi uporabite piling in tako preprečite, da bi črnilo prehitro zbledelo.   

 

Kdaj je potrebno popraviti črnilo? 

Popravki so odvisni od vaših preferenc. Če ste imeli le eno nanašanje, je priporočljivo, da se na naslednjo naročite čez 6-8 tednov, s čimer lahko naredite manjše popravke. Po dveh nanašanjih pa je najbolje, da se naročite v obdobju med tremi meseci in dvema letoma, saj je vse odvisno od vaših obrvi in kože.
 

 

Povzeto po: MarieClaire
 

 

 K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo