Mozolji na hrbtu: kako se jih učinkovito znebiti?

Mozolji na hrbtu so nadloga, ki pesti marsikatero žensko. Vajeni smo jih predvsem na obrazu, zelo pogosto pa jih lahko najdemo tudi na hrbtu. Ponavadi se najraje pojavljajo v puberteti in skozi odraščanje zbledijo, lahko pa se pogosto pojavljajo tudi kasneje.

Zakaj sploh nastanejo mozolji na hrbtu? Glavni razlogi za njihov nastanek so geni, zdravila, hormonska kontracepcija, hormoni (najstniška leta), potenje in stres. Zaradi česa mozolji na hrbtu nastajajo pri tebi, boš morala ugotoviti sama. Mi pa ti predlagamo nekaj enostavnih rešitev, kako se jih znebiti.

1. Po fizičnih naporih se vedno oprhaj.

Ko začutiš, da se potiš, poskrbi za čim hitrejšo prho. Če pustiš pot in umazanijo, da se na tvojem hrbtu posušita, lahko to namreč veliko pripomore k nastanku mozoljev. Če telovadiš, se torej čimprej umij. Zamenjaj in operi tudi oblačila.

2. Privošči si piling.

Mozolji na hrbtu so podobni tistim na obrazu. Če ti na obrazu pomaga redno izvajanje pilinga, poskrbi, da boš to počela tudi na hrbtu. Piling ti bo namreč pomagal odstraniti odmrlo kožo, maščobo in umazanijo ter odpreti kožne pore.

3. Nosi ohlapna oblačila.

Nekaj časa se popolnoma izogibaj oprijetim majicam in puloverjem, saj ti še dodatno dražijo kožo. Pusti koži, da diha.

4. Poskusi tretma z oljem čajevca.

Olje čajevca je odlično za vse kožne težave, tudi mozolje. Pobije namreč bakterije in izsuši mozolje.

12 ŽIVIL ZA ZDRAVO IN SIJOČO KOŽO

5. Poskrbi, da se tvoji lasje ne bodo dotikali golega hrbta.

Če imaš zelo dolge lase, pazi, da ti ne padajo prosto na hrbet. Še zlasti je to problematično poleti. Lasje so namreč večkrat prepojeni z raznimi olji, balzami in laki, ki tvojemu hrbtu v kombinaciji s potom zagotovo ne ustrezajo. Prav tako ne dovoli, da ti med umivanjem las po hrbtu teče šampon za lase ali balzam. Z razlogom je za lase in ne za telo.

6. Kreme izbiraj previdno.

Uporabljaš razna mleka in olja za telo? Lahko so razlog, da nastanejo mozolji na hrbtu. Izbiraj čim bolj naravne produkte, enako velja pri kremah za sončenje.

7. Jej zdravo.

Si kdaj slišala, da lahko prehrana vpliva na tvojo kožo? Zdrava prehrana ne bo koristila samo koži, ampak celotnemu telesu. Izogibaj se belemu kruhu, testeninam, rižu in krompirju ter uživaj več zelenjave, sadja, polnozrnatih produktov. Mozolji na hrbtu se znajo izboljšati.

 

Povzeto po: Healthline

Komentarji
Morda vas bo zanimalo