Na kakšen način se lahko razstrupiš po praznikih?

Razstrupljanje organizma oziroma telesa ima ogromno pozitivnih lastnosti. Le-to odpravi nakopičene toksine iz jeter, črevesja in limfe in deluje na organizem poživljajoče. Če se razstrupimo, namreč nismo več konstantno utrujeni, pogostost glavobolov se zmanjša, prebava se uredi in kar naenkrat imamo veliko več energije za vsakodnevne obveznosti. Z razstrupljanjem okrepite tudi svoj imunski sistem, kar pomeni manjšo pogostost prehladov in bolezni, dolgoročno pa s tem preprečite tudi bolj huda bolezenska stanja. Pozitivne spremembe razstrupljanja pa ne vplivajo samo organizem, temveč se odražajo tudi na zunanjem videzu, saj se polt polepša in sčisti, nohti in lasje pa so močnejši in bolj sijoči.

Na kakšen način se lahko razstrupim?

V času razstrupljanja je potrebno v telo vnesti čim manj industrijsko predelane hrane in čim več svežih živil in jedi pripravljenih z blago toplotno obdelavo (kuhanje na pari ali dušenje). Pri tem morate vedeti, da morate vseeno jesti kvalitetno in raznoliko, saj razstrupljanje ne predstavlja stradanje telesa, temveč njegovo regeneracijo. V nadaljevanju je nekaj preprostih, a učinkovitih napotkov za uspešno razstrupljanje telesa.

Pijte veliko navadne vode, vode z limono ali vode z glino

Pijte, pijte in še enkrat pijte! Povsem v redu je, če pijete navadno vodo, ki spodbudi delovanje vaših ledvic in s tem čiščenje odpadnih snovi iz telesa. Še boljše pa je, če vsako jutro spijete kozarec mlačne vode s sveže iztisnjenim limoninim sokom. Preprost napitek, ki naj postane vaša stalnica, pripomore k temu, da se pH telesa uravna, saj limona, čeprav je kisla, v telesu deluje bazično in diuretično, zato bo iz vašega telesa odstranila odvečne toksine. Če vam kisel okus limone ni najbolj povšeči, lahko poizkusite tudi z jutranjim pitjem vode z glino. Glina je namreč odlično sredstvo za čiščenje nakopičenih strupov v črevesju, je pa potrebna vsaj 3 tedenska vztrajnost, saj čiščenje z glino poteka postopoma. Napitek pripravite tako, da že zvečer v glinen lonček zamešate žličko gline v prahu in dva decilitra vode, premešate in pokrijete in pustite počivati čez noč. Zjutraj, ko se zbudite, vodo popijete na tešče, glineno usedlino pa odlijete stran.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo