NAJBOLJŠE PIVSKE IGRE ZA ZABAVO

Tokrat smo za vas zbrali najboljše pivske igre za zabavo vseh časov, s katerimi si lahko popestrite rojstnodnevne, novoletne in praktično kakršnekoli zabave. Naj poudarimo, da prekomerno uživanje alkohola seveda ni primerno in zdravo, vendar če si občasno popestrite svoje življenje z druženjem ob kakšnem kozarčku in odigrate pivske igre, ne bo nič narobe. Dokler seveda poskrbite za varnost sebe in drugih ter ohranjate nadzor in zdravo pamet. Želimo vam obilo užitkov.

1. Mutec

Vse, kar potrebujete, je navadna kocka. In veliko alkohola. Sodelovati morajo vsaj štirje igralci (lahko tudi več), ki se posedejo v krog in po vrsti mečejo kocko. Za vsako število pik na kocki vas čaka druga naloga.

1 pika: Popiješ celotno vsebino kozarca.

2 piki: Tvoj levi sosed pije požirek.

3 pike: Tvoj desni sosed pije požirek.

4 pike: Vsi pijejo požirek.

5 pik: Metalec dobi izziv, ki ga mora izpolniti. Če ga ne želi, mora na dušek izpiti kozarec.

6 pik: Metalec postane “mutec”  in mora biti tiho, dokler naslednji igralec ne vrže šest pik. Če se tega ne drži, mora na dušek izpiti kozarec.

2. Beer pong

Če imate radi aktivne pivske igre, preizkusite namizni tenis na malo drugačen način. Zagotovo ste že slišali za znamenito igro beer pong, če pa še niste, pa so tukaj pravila. Na mizo postavite na vsako stran po šest kozarčkov v obliko trikotnika. Vrh trikotnika naj gleda proti sredini mize, nato pa vsak kozarček napolnite s pivom. Optimalno je, da sodelujejo štiri osebe, lahko pa tudi več. Sestavite dve ekipi, ki med seboj tekmujeta. Vsak od igralcev meče žogico za namizni tenis in skuša zadeti katerega izmed nasprotnikovih kozarčkov, meče se izmenično.

Če tekmovalec zadene nasprotnikov kozarček, se ta kozarček umakne iz igre, nasprotnik pa mora na dušek izpiti pivo v kozarcu. Igralec, ki je kozarček zadel, meče ponovno – dokler ne zgreši. Če vam žogico med igro pada na tla, je dobro, da jo vmes namočite v dodaten kozarček z vodo in sperete umazanijo.

3. Šah s pivom

Če ste ljubitelji šaha in piva, vam bo tale igra najbrž zelo všeč. Pravila so zelo podobna običajnim pravilom za igranje šaha, igra je morda le malenkost dodatno začinjena. Navadne figure nadomestite s pločevinkami različnih vrst piva; na eni strani je svetlo pivo, na drugi temno. Podlago za šah boste potrebovali nekoliko večjo, kot je običajna, lahko jo enostavno izdelate iz papirja.

Ko igralec premakne figuro, mora narediti iz nje požirek. Ko igralec požre nasprotnikovo figuro, mora nasprotnik na dušek izpiti celotno vsebino figure. Ko igralec pade v šah, mora piti iz figure, ki predstavlja kralja. Ko je igralec matiran, mora spiti oba kralja in preostanek figur, ki so ostala na polju. Med igro lahko vsak igralec poljubno srka iz figur, ki so že izpadle iz igre, vendar mora takoj, ko mu nasprotnik vzame naslednjo, na dušek izpiti prejšnjo.

4. 100 minut

Preprosta igra s preprostimi pravili: igra se sto minut, vsako minuto mora vsak od igralcev zvrniti štamprle. Najbolje je, da prvič poskusite s kakšno blažjo pijačo, npr. s pivom. Vsako minuto postaja vse bolj in bolj zabavno, boste videli. Da boste lahko natančno sledili pretečenim minutam, si na telefonu nastavite štoparico, ki bo pazila, da ne izpustite kakšne runde.

5. Pijejo tisti, ki …

Če nimate na voljo veliko pripomočkov, je to kot nalašč pivska igra za vas. Vse kar potrebujete, je papir, pisalo in vrečka oziroma kapa/klobuk. Vsakemu od igralcev se razdeli pet listkov, na katere potem napiše “pijejo tisti, ki…” in doda svoj predlog (tisti, ki so študenti, tisti, ki imajo dolge lase, tisti, ki nosijo očala…). Nato vse listke pospravite v vrečko in po vrsti vlečete iz nje ter preberete na glas, potem pa sledite navodilom. Tisti, ki pije največkrat, je zmagovalec.

6. Še nikoli še nisem …

Igralci sedijo v krogu in vsak, ki je na vrsti pove en stavek, ki se mora začeti z “nikoli še nisem”, potem pa po svoje dopolni stavek. Vsi, ki so omenjeno stvar že počeli, morajo spiti požirek. Igra je zanimiva, ker ne potrebujete nikakršnih pripomočkov, hkrati pa se ob zabavi podrobneje spoznavate. Vedno dlje boste igrali igro, vse bolj intimne informacije boste izvedeli drug o drugem.

 

Če izbirate alkoholne pijače za zabavo, lahko TUKAJ preverite, katere vsebujejo najmanj kalorij.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo