Najboljše vaje za učvrstitev prsi

Žensko oprsje formira maščobno tkivo, ki prekriva pektoralne mišice, za njihov izbočen videz pa so odgovorne mlečne žleze. Najbolj enostavno prsi učvrstimo tako, da okrepimo mišice izpod in okoli prsi. Ravno te mišice jih učvrstijo in držijo na mestu.

Skleci

Najbolj pogosta, sicer pa nepriljubljena, vaja za učvrstitev prsnih mišic so zagotovo skleci. Namesto, da smo uprti na stopala in izvajamo ‘navadne’ sklece, se raje upremo na kolena in dlani. Sklece ne izvajamo z obema rokama hkrati, ampak v komolcu pokrčimo najprej desno roko in naredimo odklon v desno, nato levo ter odklon v levo in tako naprej. Ker so takšni sklece enostavnejše izvedite serijo trikrat po 50 sklec.

Uteži

V širini ramen razkoračimo noge, izberemo svoji fizični moči primerne uteži (univerzalni predlog do 2 kg, lahko napolnite tudi plastenke vode 1,5 kg), roke sprostimo ob telo in jih v komolcih pokrčimo tako, da med pod- in nadlahtnico tvorimo kot 90ᵒ. Nato komolce od-trupa dvigujemo do višine ramen. En sklop – 3x po petnajst dvigov. Število sklopov prilagodimo našim trenutnim fizičnim zmožnostim. Podobnih vaj za krepitev mišic prsnega koša je še veliko.

Plavanje

Ena izmed najbolj enostavnih metod za učvrstitev prsnih mišic je plavanje. Med plavanjem manj trpi celoten lokomotorni sistem. Dobrodošel je vsak plavalni slog, vendar bomo najboljše rezultate dosegle s prsnim plavanjem oz. žab’co ali delfinčkom. Če imate možnost plavajte vsaj dvakrat na teden po pol ure.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo