7 živil, ki izboljšujejo spomin

Možgani so zelo pomemben del človeškega telesa, zato je pomembno, da primerno skrbiš zanje. Nekaj so mentalne vaje, veliko pa lahko narediš tudi s hrano. Katera živila moraš uživati, da boš izboljšala delovanje možganov in spomin?

Ribe

Še posebej losos, tuna in sardine izboljšujejo spomin in delovanje možganov, saj vsebujejo ogromno omega-3 maščobnih kislin.

Kava

Če je kava najsvetlejša točka tvojega jutra, boš tega zelo vesela. Kofein in antioksidanti, ki jih vsebuje kava, namreč krepijo zdravje možganov.

Borovnice

Borovnice imajo cel kup zdravilnih učinkov na telo, med drugim krepijo tudi možgane in izboljšujejo spomin. Poleg tega imajo protivnetne lastnosti in ogromnoooo antioksidantov.

Kurkuma

V zadnjem času je postala zelo popularna začimba, saj ima ugoden vpliv na zdravje. Ne samo na splošno zdravje, ampak predvsem na možgane. Kurkumin, sestavina v kurkumi, je namreč znana po tem, da krepi zdravje možganskih celic.

Brokoli

Če ga ni na tvojem jedilniku, si boš sedaj premislila. Ne samo, da izboljšuje spomin in delovanej možganov, ampak vpliva na splošno zdravje, za povrh pa ti pomaga izgubiti tudi nekaj odvečnih kilogramov.

Bučna semena

Bučna semena so bogat vir antioksidantov, poleg tega pa vsebujejo tudi ogromno cinka, magnezija in železa.

Temna čokolada

Za posladek namesto mlečne vedno izberi temno jedilno čokolado, saj ima kup zdravilnih učinkov na tvoje telo, med drugim tudi izboljšuje spomin.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo