NAJPOGOSTEJŠE NAPAKE PRI LIČENJU

Jih počneš tudi ti? Upamo, da ne! Najpogostejše napake pri ličenju lahko drastično poslabšajo videz končnega makeup-a, občasno pa lahko škodijo tudi tvoji koži. Kaj torej storiti, da se jim izogneš? Katere sploh so najpogostejše napake pri ličenju?

1. Nanašanje ličil brez predpriprave

Suha koža je tvoj največji sovražnik, ko gre za ličenje. Preden se lotiš makeup-a, je nujno, da najprej poskrbiš, da je tvoj obraz čist. Potem na kožo nujno nanesi kremo za obraz in se šele nato loti ličenja. Suha koža v kombinaciji z ličili lahko namreč povzroči luskavost, neprivlačne madeže od pudra in posledično neprivlačen makeup.

2. Preveč pudra

Zapomni si, nihče ne mara preveč pudra. Četudi se ti zdi, daje tvoja koža aknasta in mozoljasta, nikar ne nanašaj predebelih plasti pudra. Prvič, stanje tvoje kože se bo samo še dodatno poslabšalo, ker ne bo mogla dihati. Drugič, to niti približno ne izgleda naravno ali privlačno. Izberi odtenek pudra, ki resnično pristaja tvoji koži in se potrudim da skorajda ne bo viden. Naj bo zgolj lepotni popravek manjših nepravilnosti na obrazu.

3. Napačno nanašanje rdečila

Rdečilo uporabljamo za doseganje mladostniškega in igrivega videza našega obraza. Če ga ne naneseš v pravi meri, te lahko izjemno postara ali tvoj celoten makeup spremeni v pustnega.

4. Predebele in pretemne obrvi

Seveda moramo omeniti tudi obrvi. Predebele in preveč poudarjene obrvi marsikoga odbijajo. Še večji problem pa je barva obrvi. Veliko deklet si obrvi preveč poudari in zgreši z barvo, zato ta korak tudi spada med najpogostejše napake pri ličenju. Najbolje je, da je odtenek obrvi čim bolj podoben barvi las, tako boš izgledala najbolj naravno. Tudi, če so odtenek temnejše, je sprejemljivo – včasih celo bolje. Nikar pa naj ne bodo celo paleto temnejše od tvojih las! Tudi, če si barvaš lase, poskrbi, da posvetliš oziroma potemniš tudi obrvi. Sicer bodo ljudje že na daleč opazili, da to ni tvoj naravni videz, tega pa si navsezadnje ne želiš.

TO SE ZGODI Z VAŠO KOŽO, ČE SPITE Z LIČILI

 

Povzeto po: Clove And Hallow

Komentarji
Morda vas bo zanimalo