TO SE ZGODI Z VAŠO KOŽO, ČE SPITE Z LIČILI

Kaj pa vi, ali kdaj spite z ličili? Ob vsakodnevni uporabi ličil se nam prav lahko zgodi, da kdaj zaspimo, ne da bi jih odstranili z obraza. Čeprav ste vsi že kdaj slišali, da tega ni priporočljivo početi, pa prav gotovo vsi ne vedo pravega razloga, zakaj je tako početje lahko tako zelo škodljivo.

Zagotovo se je tudi vam že zgodilo, da ste prišli domov na smrt utrujeni in se vam enostavno ni ljubilo odstraniti ličil z obraza. Tako majhna stvar pa lahko resno škoduje naši koži in zdravju nasploh. Noč je namreč dolga in ličila lahko obrazu zelo škodujejo, še posebej, če se nanesejo že zjutraj. Ko boste prebrali, kaj se zgodi z vašo kožo, ko spite z ličili, boste takoj prenehali.

Kaj se dogaja z obrazom, če z njega ne odstranimo ličil?

Akne, kožne okužbe, videz postarane kože, ogrci in suha koža so le nekatere od mnogih posledic, ki jih lahko vaš obraz utrpi na dolgi rok. To se zgodi, ker koža ponoči obnavlja svoje celice in v primeru, da ostanejo prekrite s kozmetičnimi izdelki, pore ne dihajo, kot bi lahko sicer.

Če ponoči ne odstranite ličil, se lahko ta postopek obnavljanja kožnih celic prekine in resno poškoduje povrhnjico. Bolj pogosto ko spimo z ličili, več škode lahko povzročimo, četudi to počnemo le redko.

Kako pa ravnati v primeru, da ličil zvečer niste odstranili?

Zjutraj odstranite ličila

Takoj, ko se zbudite, odstranite z obraza vsa ličila. V nasprotnem primeru se lahko koža razdraži zaradi izdelkov, ki so nanešeni na njo že od prejšnjega dneva. Za ta korak je priporočljivo, da uporabite sredstvo za odstranjevanje ličil za celoten obraz, da zares odstranite vse sledi.

Očistite kožo

Koža je po vseh teh urah še toliko bolj občutljiva in dehidrirana, zato je pomembno, da jo temeljito sčistite z micelarno vodo oziroma gelom, ki ga po navadi uporabljate. Ne pretiravajte s pilingom, saj s tem koži po takem procesu zgolj škodujete.

Uporabite serum

Za hidriranje in obnavljanje kože so serumi dobra alternativa.

Pijte veliko vode in se tisti dan ne ličite

Po tem, ko ste noč preživeli z nanesenimi ličili je pomembno, da se naslednji dan temeljito hidrirate. Spijte čim več vode, veliko več kot po navadi. Prav tako vam bo koža hvaležna, če se naslednji dan ne boste naličili, saj si bo lahko v naslednjih 24-ih urah opomogla.

5 TRIKOV, S KATERIMI BODO PORE NA TVOJEM OBRAZU VIDETI MANJŠE

Povzeto po: AméricaTV

N. P.  

Komentarji
Morda vas bo zanimalo