Ovseni kosmiči za zajtrk: Popoln začetek dneva

ovseni-kosmiči

Zajtrk je najpomembnejši obrok v dnevu – to ste najbrž že velikokrat slišali. Če je za povrh še zdrav, pa ste zmagali. Ovseni kosmiči za zajtrk so lahko prava energijska bomba, ki izjemno ugodno vpliva na vaše zdravje in dobro počutje. Vaš zajtrk je obilen in hranljiv, obenem pa ne rabite skrbeti glede odvečnih kilogramov, saj je ta čudežna jed vse prej kot kalorična.

Znanost razkriva, kaj se zgodi v vašem telesu, če se v vašem zajtrku vsak dan znajdejo ovseni kosmiči:

Izguba odvečnih kilogramov

Ena največjih predosti ovsenih kosmičev je, da vam pomaga pri izgubi odvečnih kilogramov oziroma preprečuje njihovo pridobivanje. Če vsak dan zajtrkujete ovsene kosmiče, boste po zajtrku dobili občutek sitosti in zadovoljstva, ki bo trajal več ur. Ker so tako hranljivi, vas bodo nasitili za več ur.

Veliko energije

Želja, da bi planili po nezdravih prigrizkih, bo usahnila, saj vam bodo ovseni kosmiči dali dovolj energije, da se prebijete do naslednjega obroka. Posledično boste lažje ohranjali koncentracijo in motivacijo za delo, saj vas ne bodo nenehno motile misli na hrano in utrujenost.

Dobra prebava

Ovseni kosmiči še posebej priporočljivi, če imate težave s prebavo. Jejte jih en teden zapored vsak dan za zajtrk in občutili boste izjemno razliko v vaši prebavi. Vlaknine ne pripomorejo le k odlični presnovi, ampak tudi k daljšemu občutku sitosti.

TO SO ŽIVILA ZA ZDRAVO PREBAVO

Ostale prednosti:

  • nižji holesterol
  • manj tveganja za srčno-žilne bolezni
  • izboljšan imunski sistem
  • stabiliziranje krvnega sladkorja
  • manjše tveganje za diabetes
  • odličen vir vlaknin, ki ščitijo pred rakom dojk
  • cela zrna ščitijo pred astmo
  • varna alternativa za tiste, ki se izogibajo glutenu

 

Odlična alternativa ovsenim kosmičem je tudi prosena kaša, ki jo popestrite s suhim sadjem in medom.

RECEPT: SLADKA PROSENA KAŠA S SUHIMI SLIVAMI IN MEDOM

 

Če obolevate za katero izmed kroničnih bolezni, morda vsakodnevno uživanje ovsenih kosmičev ni najbolj primerno za vas. V tem primeru je najbolje, da se posvetujete z zdravnikom.

 

Povzeto po: Power Of Positivity

Komentarji
Morda vas bo zanimalo