PET KORAKOV, S KATERIMI BOSTE KONČNO POSPRAVILI DOM

Imate radi polno sobo stvari in se nikakor ne morete ločiti od vsega kar ste nabrali v zadnjem času? Imate v omari pretečene šampone in kreme, v garderobi pa kavbojke in čevlje, ki vam že zdavnaj niso več prav? Čas je, da pospravite sobo in omare ter se končno znebite navlake. Sledite tem petim nasvetom in si pričarajte pravi minimalistični raj.  

 

  1. 1. Sledite pravilu enega leta

 

To pravilo je popolnoma preprosto. Če stvari niste uporabili ali nosili eno leto, potem je čas, da se od nje poslovite. Izjema je samo kakšen kostum in večerna obleka, ki jo boste občasno a ne redno potrebovali. Tega se je najbolje lotiti na en način. Vse svoje obešalnike v omari obrnite narobe, ko boste kos nosili pa obešalnike obrnite pravilno. Čez eno leto pa darujte vsa oblačila, ki so na narobe obrnjenih obešalnikih. Ob enem se znebite vsega, kar je poškodovano, vse kar ima slabe spomine in vse kar vam ni več prav. Vaša oblačila vam morajo biti prav in nehajte se prepričevati, da boste zgubili še tistih nekaj kilogramov, da se boste stlačili v kavbojke številka 34. Vsega tega se znebite, še bolje pa je, da jih podarite v dobrodelne namene. 

 

  1. 2. Podarite vse, kar vam ni všeč ali je čez rok uporabe

Preverite vsa vaša ličila, šampone, kreme in vse kar uporabljate za svoje telo. Če niste uporabili že leto dni, mora iti. Črtalo za oči ali maskara imata rok trajanja 3 do 6 mesecev. In če imate slučajno kakšen losjon že tri leta, ga vrzite stran, saj mu je že zdavnaj potekel rok uporabe. Obenem očistite čopiče, gobice, vse stvari, ki so še polne pa shranite in jih uporabite kot darilo za rojstni dan ali preprosto podarite prijateljici, lahko pa seveda nesete tudi ženskam, ki jih potrebujejo. 

 

  1. 3. Preglejte vse, kar imate na mizi in uničite dokumente

Kupite si nekaj lepih škatel in map in tam shranjujte samo tisto, kar res potrebujete. Vse stare račune, recepte, papirje, ki niso pomembni, pa enostavno zmečkajte ali razrežite. Nehajte shranjevati vsakega majhnega papirja, ki ga ne potrebujete.  

 

  1. 4. Med letnimi časi zamenjajte garderobo

Se vam zgodi, da poleti kratke hlače iščete med plašči ali debelimi puloverji? Omaro razdelite v dva dela: pomlad/poletje in jesen/zima. Vse, česar trenutno ne potrebujete, pospravite v škatle pod posteljo. Tako boste imeli vse skupaj bolj urejeno, lažje boste našli določene kose in vse bo izpadlo bolj minimalistično.  

 

  1. 5. Pospravite ali prodajte svojo tehnologijo

Če želite res pospraviti svojo sobo in se znebiti vsega, kar ne potrebujete, je pametno, da pospravite tudi svojo tehnologijo. Če imate še vedno spravljene prenosne računalnike in telefone, ki ne delajo, jih prodajte. Vse to vam samo zavzema prostor in najverjetneje nič od tega ne boste več potrebovali. Ko se znebite tega, pa je čas, da očistite tudi tisto, kar potrebujete. Stare fotografije iz telefona naložite na računalnik, naredite varnostne kopije vseh pomembnih dokumentov na zunanje diske in na spletni oblak, vse česar ne potrebujete več, pa izbrišite. 

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo