V TRENIRKI TUDI, KO NISTE DOMA: TAKO JO KOMBINIRAJTE

Trenirka že dolgo ni več samo oblačilo, v katerem doma presajate rože in pospravljate, ampak je postala tako športni kakor tudi statusni simbol, s katerim lahko učinkovito podate modno izjavo. Morda se v njej še vedno ne morete odpraviti v službo, razen če je vaše delo s področja fitnesa ali zdravega načina življenja, vendar pa je lahko v kombinaciji s pravimi modnimi dodatki popolnoma sprejemljiva oprava za vsakodnevne izhode, tudi večerne.

 

BARVE IN MODNI DODATKI 

Ste se odločile, da boste svoj vsakdanji videz izpopolnile s tem preprostim in udobnim oblačilom, ki v pravi barvi in modelu lahko poudari prednosti in obline vsake ženske forme? Vendar, kako preprečiti, da ne boste izpadle, kakor da vam za vaš videz preprosto ni mar in ste nase vrgle prvo stvar, ki ste jo našle v omari? Pomembno je, da je trenirka nova, udobna in se ujema z vašim celotnim videzom. Pazite na barvne kombinacije in se izogibajte preveč živahnemu nakitu, npr. velikim, vpadljivim ogrlicam in težkim uhanom, ki lahko ustvarijo kičast in pretiran videz. 

K spodnjemu delu svoje najljubše trenirke lahko kombinirate oprijet top v nevtralni barvi, npr. beli ali sivi, tudi črna bo ustrezala; če je vaša trenirka v beli, sivi ali črni barvi, lahko za zgornji del izberete top kožnate barve. Če ste bolj pogumne, gre lahko le za udoben športni nedrček. Izogibajte se rdečega ali živo rožnatega laka za nohte in velikim prstanom, raje se poslužite bolj nežne bež barve ali pa si omislite francosko manikuro.  

Obujte si preproste športne copate v črni, nevtralni ali pa komplementarni barvi. Izogibajte se svetleči ali preveč elegantni obutvi ter vsem vrstam debelih podplatov, platform in petk, prav tako pa so absolutno prepovedane vse vrste japonk, sandalov, sandalet, balerink, gležnjarjev in škornjev. Obutev mora biti udobna, vendar ne pretirana; enobarvna in enostavna, ali pa pisana, kadar se vzorec sklada s trenerko. Bodite previdne tudi pri izbiri torbice. Izogibajte se preveč damskim torbicam in raje izberite ljubek nahrbtnik z zanimivim motivom ali pa športno torbo.  

 

 

IZBERITE MATERIAL GLEDE NA LETNI ČAS IN NAMEMBNOST 

Če boste trenirko uporabljale v športne namene, izberite trenirko iz materiala, odpornega proti potenju; če pa boste v njej odšle na kavo v bližnjo kavarno ali na potep po mestnem jedru, raje izberite bombažni material, ki bo koži v vročih dneh omogočil nemoteno dihanje.  

 

PAJKICE – VARIACIJA SPROŠČENEGA VIDEZA, KI PONUJA VEČ MOŽNOSTI 

Trenirki bližnja, a bolj nevtralna in manj vpadljiva alternativa so tudi pajkice, ki danes prihajajo na trg že v vseh barvah, oblikah in materialih. Preproste črne pajkice, kombinirane z dolgo belo srajco moškega videza ali s črtastim vzorcem so pravzaprav lahko zelo elegantna rešitev tudi za delo v službi. Če želite poudariti svojo postavo, jih lahko kombinirate s širokim črnim pasom z debelo zaponko. Najboljša stvar pri pajkicah je to, da jih v nasprotju s spodnjimi deli trenirk lahko kombinirate praktično z vsakim zgornjim delom; zraven lahko nosite tako športni nedrček ali pa majico svojega najljubšega pevca, bluzo in blazer. Mirno lahko po svoji volji eksperimentirate tudi z vsemi modnimi dodatki, dokler se ti ujemajo s celotnim videzom.  

 

A. K.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo