ZATO JE POTREBNO OPRATI NOVA OBLAČILA, PREDEN JIH OBLEČEMO

Verjamemo, da se je težko upreti skušnjavi, saj nova oblačila želite nositi takoj, a verjemite, da je pranje prva stvar, ki jo morate narediti, preden jih oblečete.

 

Pomislite, koliko ljudi je pred vami že pomerilo to oblačilo in kakšne posledice lahko prinese nošenje neopranih oblačil. Po besedah Donalda Belsita, profesorja dermatologije na univerzi Columbia, lahko nošenje neopranih novih oblačil pripelje do draženja kože ali celo prenašanja uši in garij.

 

Mogoče je obleka sicer kot narejena za vas, a kaj, če jo je pred vami poskusil nekdo, ki se je v njej počutil grozno, obenem pa je bil še prenašalec uši?

 

In, če žuželke, ki jih lahko staknete, niso dovolj, so oblačila najverjetneje polna kemikalij, ki lahko hudo poškodujejo vašo kožo.

 

Vseeno je, ali ste oblačila kupili ali naročili na spletu, v vsakem primeru je pomembno, da jih pred nošenjem operete. Ko so oblačila poslana, jih pošpricajo s sprejem, ki poskrbi, da se na njih ne nabere plesen. Obstaja tudi kemikalija formaldehid, ki poskrbi, da se blago ne mečka. Ta kemikalija lahko povzroči hude reakcije kože, kot so ekscemi, še posebej takrat, ko je uporabljeno več kemikalij, kot je dovoljeno. Tudi barve v oblačilih lahko povzročijo alergične rekacije.

 

Vsemu temu se lahko izognete na popolnoma preprost način: Oblačila operite pred prvim nošenjem!

 

Povzeto po: Independent.co.uk

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo