POLŽJA SLINA V KOZMETIKI PROTI STRIJAM, AKNAM IN GUBAM

Ena najnovejših rešitev pri obrazni kozmetiki je revolucionarna polžja slina. Da, prav ste prebrali. Ravno tisti lepljiv ostanek, ki ostane, kot sled po polžjem premikanju, je polžja slina. Bolj strokovno ji rečemo »Helix aspersa muller glycoconjugates« in  pomagala vam bo pri obrazni negi. Bojda je že Hipokrat predpisoval zdrobljene polže in kislo mleko za zdravljenje različnih vnetij, tako da nekaj že mora biti na tem.

 

Povpraševanja so vse večja

V nenehnih prizadevanjih, da bi odkrili eliksir mladosti, so velike kozmetične multinacionalke morda odkrile čudežno sestavino oziroma eliksir mladosti in to je polžja slina. Njeni učinki so znani že desetletja. Delavci v Čilu so leta 1995, med delom na polžji farmi, kjer so gojili polže za poslastico, odkrili, da imajo neverjetno mehke roke, kar so kasneje predpisali ravno polžji slini.

 

Iz česa se polžja slina pravzaprav pridobiva?

Polžja slina se za kozmetične namene pridobiva in laboratorijsko vzgojenih vrtnih polžev, ki drugače veljajo za kmetijske škodljivce. Polžji mucin, sestavina v polžji slini je ena izmed učinkovitejših sestavin proti staranju, saj pomaga spodbuditi nastanek kolagena in elastina, zaščiti kožo pred prostimi radikali, umiri kožo, popravi poškodovana tkiva in obnovi hidratacijo.

 

Uporaba polžje slin je vsestranska

Polžja slina se zaradi svoje vsestranskosti uporablja za številne namene, in sicer za zdravljenje suhe kože, gub, strij, aken, rozacee, starostnih lis, opeklin, brazgotin, britvic in celo bradavic. Produkti s polžjim izvlečkom so tako primerni za vse, ki si želijo odpraviti pigmentne madeže, drobne gubice, brazgotine, posledice aken ali izboljšati elastičnost ter čvrstost kože.

 

L. Z.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo