PRAKTIČNE DESTINACIJE ZA KRATKO VIKEND POTOVANJE

Veliko ljudi ima že rezervirane poletne počitnice nekje na morju. A poletne počitnice niso edini čas za potovanja. Obstaja nekaj držav in mest, do katerih imamo le nekaj ur vožnje in ponujajo ogromno zanimivih stvari, primerni pa so za kratko vikend potovanje. Predstavljamo torej nekaj mest, ki jih lahko obiščete kadarkoli.

Budimpešta

Mnogi se strinjajo, da je to eno izmed najlepših evropskih mest, madžarska prestolnica pa je pogosto premalo cenjena in jo obišče premalo ljudi. Tisti, ki so obiskali Budimpešto, vedo, da gre za čudovito mesto, kjer si lahko ogledate bogato zgodovino, arhitekturo, cene pa so izredno ugodne in nižje kot v večini drugih evropskih mest.

Beograd

Ne glede na to, ali iščete resnične počitnice s sprehodi v naravi, bogato nočno življenje ali čudovito lokalno kuhinjo, boste z Beogradom težko zgrešili. Tudi tukaj so cene precej nižje in si lahko ugodno privoščite kavo, kosilo ali vstopnico za muzej. Najboljša je namestitev v centru mesta, saj je to idealno izhodišče za nadaljnje razkiskovanje vsega.

 

Benetke

To italijansko mesto ne potrebuje posebne predstavitve, vsi, ki so ga že obiskali, pa se ponovno odločijo za vrnitev. Cene so nekoliko višje, vendar se bo na koncu denar poplačal. Ne smete pa pozabiti, da so Benetke polne turistov, zato se izogibajte najbolj turističnih dejavnosti in raje poiščite skrite dragulje, ki niso polni turistov.

Dunaj

Za vse, ki še niste obiskali Dunaja, je sedaj glavni čas! Včasih se je v Avstrijo hodilo nakupovat, sedaj pa je Dunaj eno najlepših evropskih mest. Sprehodite se po čudovitih ulicah in parkih in ne pozabite uživati v specialitetah, kot je Sacher torta, Mozart kroglice in pravi dunajski zrezek. Ljubitelji zgodovine, arhitekture in kulture bodo prišli na svoj račun, saj je mesto bogato z znamenitostmi in arhitekturnimi dosežki.

 

Povzeto po: Buro 247

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo