PRVI ZMENEK: 10 STVARI, NA KATERE MORAŠ BITI POZORNA

Prvi zmenek je pomemben, to je dejstvo. Odloča o tem, ali sta si všeč do te mere, da se bosta srečala tudi drugič. Dobiš občutek, če ti je oseba na drugi strani mize vsaj malo všeč. In obratno. Ima potencial, da bi bil pravi zate? Bodi pozorna na spodnje stvari in vedela boš.

1. Je točen?

Prvi vtis je pomemben. Če že na prvi zmenek zamudi, ti s tem da občutek, da ima druge stvari, ki so bolj pomembne od tebe. Seveda obstajajo upravičeni razlogi za zamudo – prometne razmere, poškodbe – vendar veliko pomeni ntudi opravičilo, klic ali sporočilo, v katerem ti pove, da zamuja. S tem dobiš občutek, da mu je mar.

2. Je vljuden?

Ti pridrži vrata, ponudi stol, pusti, da vstopiš prva? Malenkosti, ki kažejo na to, da se trudi in si želi, da ti čim bolj ustreže.

3. Je prijazen do natakarja?

Odnos in obnašanje do tujih oseb veliko pove o osebi. Če komplicira, se zmrduje ali je osoren do natakarjev, to zagotovo ni dober znak. Če se ne zna zadržati niti na prvem zmenku in se ne potrudi niti, da bi pustil dober prvi vtis, raje oditi.

4. Te posluša?

Je tisti tip človeka, ki na prvem zmenku govori samo o sebi? Ti zastavi vprašanje, potem pa preklopi spet nase? Od takšnega raje zbeži. Pomeni bodisi to, da je izjemno samovšečen bodisi to, da nima kančka empatije in ga sploh ne zanimaš ti.

5. Ali med zmenkom uporablja telefon?

To zna biti izjemno nevljudno, saj ti s tem da občutek, da se dolgočasi in ga ne zanimaš. Če ima telefon pospravljen v žepu in te gleda naravnost v oči, je to dober znak.

6. Govori o svoji bivši?

Nekdo, ki na prvem zmenku govori o svoji bivši partnerki, je zelo verjetno še ni prebolel in si skuša z zmenkom le odvrniti pozornost od nje. Tega ne potrebuješ, saj takšen človek zagotovo ni zrel za novo resno razmerje.

7. Se te veliko dotika?

Če moški na prvem zmenku ne more umakniti rok s tebe, je zelo možno, da išče samo seks. Ne drži nujno, velikokrat pa. To seveda ne vključuje običajnih dotikov, kot si na začetku sežeta v roke, ko ti pomaga sleči plašč in podobno.

8. Se ponudi, da bo plačal?

Če mu je to samoumevno, je zelo verjetno, da je pripravljen skrbeti zate in misli resno. Če sam od sebe predlaga, da si plačilo razdelita, bodi pozorna, saj lahko to nakazuje na to, da je skop.

9. Te pospremi domov ali do avtomobila/vlaka/avtobusa?

Staromodna, a lepa gesta, ki bi se je moral zavedati vsak moški. Če ti to ni všeč, lahko vedno vljudno odkloniš, zelo pomemben znak pa je, da ti ponudi.

10. Te kasneje pokliče ali ti pošlje sporočilo?

Karkoli v smislu, da mu je bilo lepo. To pomeni, da razmišlja o tebi in da si mu bila najbrž všeč. Verjetno si te želi bolje spoznati in nadaljevati vajino druženje.

Od tebe je odvisno, ali iščeš nekoga za resno zvezo ali zgolj za kratko afero. Zavedati se moraš vseh posledic, ki jih karkoli od tega prinaša. Če se boš z njim prehitro podala v intimnost, preden ga bolje spoznaš, obstaja možnost, da bo izgubil interes. Zakaj, si lahko prebreš na spodnji povezavi.

4 RAZLOGI, ZAKAJ TE PO SEKSU NE POKLIČE VEČ

Povzeto po: Evie Magazine

 

L. Z.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo