KAKO NA NARAVEN NAČIN ODSTRANITI DLAČICE NA OBRAZU

Vsaka ženska kdaj najde kakšno dlačico na najbolj nezaželenih možnih mestih. Eno takšno mesto je obraz, še posebej okoli ustnic, kjer je koža zelo občutljiva in je lahko odstranjevanje dlačic izjemno boleče. Danes ti predstavljamo nekaj popolnoma enostavnih trikov, kako na naraven način odstraniti dlačice na obrazu.

1. Čebula in bazilika

Potrebuješ dve srednje veliki čebuli in 10-12 listov sveže bazilike. Olupi čebulo in uporabi tanke čebulne plasti ter jih zmešaj z listi bazilike, da dobiš pasto. Zmes nato nanesi na nezaželene dlačice in pusti delovati 20-25 minut. Čebula sicer spodbuja rast dlačic in las, vendar v kombinaciji z baziliko doseže nasprotni učinek.

2. Sivkino olje in olje čajevca

V eno čajno žličko sivkinega olja zamešaj 4-6 kapljic olja čajevca. Z mehko vato zmes nanesi na dlačice in postopek ponavljaj vsaj 2-3x na dan tri mesece.

3. Med in sladkor

Sliši se mamljivo. Potrebuješ 1 žlico medu, 2 žlici sladkorja in eno žlico vode. Vse skupaj dobro premešaj in zmes za 30 sekund položi v mikrovalovno pečico, dokler se sladkor popolnoma ne zmeša z medom in vodo. Pasto nanesi na dlačice, jo prekrij s trakom in počakaj nekaj sekund. Nato trak potegni v nasprotni smeri rasti dlačic. Če želiš obnoviti in osvežiti svojo kožo, pa je med tudi odlična sestavina za doma narejeno masko:

 

NARAVNE MASKE IZ MEDU ZA VSAK TIP KOŽE

 

4. Ovseni kosmiči in banana

Uporabiš lahko dve žlici ovsenih kosmičev in eno zrelo banano. Banano dobro potlači in premešaj z ovsenimi kosmiči. Zmes nanesi na dlačice in enakomerno vtiraj v kožo. Da bo učinek večji, pusti delovati 15-20 minut, potem pa izperi s hladno vodo. Postopek ponovi 1-2x tedensko.

5. Papaja in kurkuma

Še ena metoda, kako odstraniti dlačice na obrazu. Potrebuješ eno papajo in polovičko čajne žličke kurkume v prahu. Papajo olupi, nareži na majhne koščke in potlači, dokler ne dobiš zmlete paste, potem pa primešaj še kurkumo. Vse skupaj nanesi na dlačice, enakomerno vtiraj v kožo in pusti delovati 15-20 minut, na koncu pa speri s toplo vodo. Postopek ponavljaj dvakrat na teden.

 

Pred uporabo zmesi bodi pozorna, da:

– si temeljito umiješ obraz in očistiš kožo

– si privoščiš krajšo zeliščno inhalacijo, da se ti razširijo pore

– spiješ dovolj tekočine

– si potrpežljiva in dopuščaš možnost, da rezultati ne bodo takojšnji

– če opaziš nenavadne znake ali simptome, poiščeš zdravniško pomoč

 

Povzeto po: Bright Side

L. Z.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo