RAZKRIVAMO: KAKO POGOSTO BI PARI MORALI IMETI SPOLNE ODNOSE?

Vprašanje, s katerim se ubada veliko parov: kako pogosto bi pari morali imeti spolne odnose? Res je, da na začetku razmerja to ponavadi ni stvar, o kateri bi sploh razmišljali, saj je zaljubljenost sveža, razmerje pa strastno. Redkejši spolni odnosi nastopijo v zrelejših razmerjih, ko partnerja že nekoliko prerasteta začetne metuljčke v trebuhu in ugotovita, da seks ni vse v razmerju.

Gigi Engle, ljubezenska terapevtka in strokovnjakinja za spolne odnose, je naredila raziskavo, kako pogosto bi pari morali imeti spolne odnose in kako pogosto jih dejansko imajo. To vprašanje je nerazrešeno in popularno že dolga leta, različni strokovnjaki pa se na vse načine trudijo, da bi odgovorili nanj.

Kako pogosto imajo pari spolne odnose?

Morda boste presenečeni, kako pogosto ljudje seksajo. Raziskava je pokazala, da ima povprečna odrasla oseba spolne odnose približno 54-krat na leto. Druga raziskava iz leta 2017 kaže še bolj pozitivne rezultate: ljudje imajo ne glede na to, ali so poročeni, v zvezi ali samski, približno enako količino spolnih odnosov – to je 80-krat na leto. To pa ni več tako zelo malo, kajne?

Druga raziskava je pokazala natančnejše podatke. Ljudje do 30. leta naj bi imeli spolne odnose povprečno 112-krat letno, ljudje do 40. leta 66-krat letno, do 50. leta 69-krat letno in starejši od 50 52-krat letno.

Kako pogosto bi pari morali imeti spolne odnose?

Kljub nekoliko presenetljivim podatkom o pogostosti spolnih odnosov pa to ne pomeni, da je z vašim razmerjem kaj narobe, če seksate več/manj. Vsak človek je unikaten, vsako razmerje je unikatno. Če vama obema ustreza, da imata spolne odnose vsak dan, super. Če vama ustreza, da jih imata enkrat mesečno, tudi. Pozorna morata biti le na to, da pogostost spolnih odnosov RESNIČNO ustreza obema.

Normalno je, da vedno ne bosta imela usklajenih želja. Zato pa je zelo pomembno, da se znata prilagajati in drug drugega razumeti. Pogovarjajta se in si zaupajta, zakaj nekaj želita oziroma zakaj ne. Če v razmerju noben od vaju ni sebičen in sta drug do drugega razumevajoča, bi moralo delovati.

Si želite izboljšati spolne odnose?

Želite seksati pogosteje, pa ne veste, kako dvigniti svoj ali partnerjev libido? Si želite doživeti nekaj razburljivega? Na spodnji povezavi preberite, kako v dolgoletnem razmerju izboljšati spolne odnose.

5 NAČINOV, KAKO IZBOLJŠATI SPOLNE ODNOSE

 

Povzeto po: Karma Tantric

Komentarji
Morda vas bo zanimalo