RDEČICA NA OBRAZU: KAKO SE JE ZNEBITI?

Rdečica na obrazu je pogost pojav, ki spremlja veliko ljudi. Ponavadi ni nevarna, je pa vsekakor zelo nadležna. Nekaj barve na obrazu je seveda videti prikupno in konec koncev tudi zdravo, toda močna rdečica na obrazu je lahko izjemno neprijetna. Ponavadi je najpogostejša v vročih poletnih mesecih, pa tudi v hladnih zimskih dneh, skratka, ob velikih spremembah temperatur. Veliko ljudi je nasplošno bolj nagnjenih k zardevanju, veliko pa jih rdečica na obrazu vselej spremlja ob uživanju alkohola in pikatne hrane.

Če se z omenjeno težavo spopadaš tudi sama, imamo zate nekaj nasvetov, kako si pomagati. Spodnji domači pripravki ti bodo pomagali zmanjšati in prikriti rdečico.

1. Med

Potrebuješ:

  • 1 žlico medu
  • sterilno gazo

Na gazo nanesi med in z njim namaži predele, kjer se je pojavila rdečica. Postopek ponovi 3-4 x dnevno.

NARAVNE MASKE IZ MEDU ZA VSAK TIP KOŽE

2. Aloe vera

Potrebuješ:

  • 1 list aloe vere

Iz lista izstisni nekaj gela in ga nanesi na rdečico na koži. Pusti, da se posuši – najbolje je kar čez noč – naslednje jutro pa vse skupaj dobro izperi. Če nimaš lista aloe vere, lahko uporabiš tudi že vnaprej pripravljen gel. Postopek ponavljaj vsak večer pred spanjem.

3. Kamilica

Potrebuješ:

  • čajne vrečke kamiličinega čaja
  • nekaj kozarcev vode

Enako kot bi skuhala čaj – zavri vodo in vanjo vstavi čajne vrečke. Počakaj, da se pripravek ohladi, nato pa z njim umij obraz. To bo poleg preganjanja rdečice dobro delo tvoji koži nasploh. Postopek ponovi dvakrat dnevno in poskrbi, da na koncu dobro obrišeš kožo na obrazu.

4. Kumarica

Potrebuješ:

  • 1 zrela kumarica

Zmiksaj kumarico, da bo lčim bolj kašaste strukture, nato pa jo nanesi na obraz. Delovati pusti 15 minut, nato pa obraz dobro speri z mlačno vodo. Postopek lahko ponoviš 3-4 x tedensko.

5. Jogurt

Potrebuješ:

  • 2 čajni žlički jogurta
  • 1 čajno žličko limonovega soka

Zmešaj jogurt in sok limone ter mešanico nanesi na predele z rdečico, na koncu pa obraz dobro umij. Postopek ponovi 2 krat tedensko. Bodi previdna, saj lahko limona nekaterim ljudem povzroči alergijske reakcije. Preden jo uporabiš, stestiraj na manjšem delu kože.

 

Povzeto po: Style Craze

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo