S KUŽKOM V SLUŽBO – DA ALI NE?

Marsikomu še vedno čudno, a vse večja praksa v pisarnah tudi pri nas.

Ne le, da vedno vesel kuža prinaša v pisarno same pozitivne učinke – od manj stresa pri zaposlenih do splošnega veselja – kužku ni potrebno ostati sam v stanovanju 8 ur ali več.

Le kdo ne postane vesel, ko ga, četudi v službi, pozdravi kuža, čigar rep bo ravnokar odpadel od navdušenja?

 

Pa vendar ni tako preprosto. Zato, da bo vaš kuža lahko šel z vami na vaše delovno mesto, ga je potrebno pravilno vzgojiti. Ne bo ravno dobrodošlo, če bo vaš kuža eno uro skupaj lajal v pisarni in s tem motil vas in vaše sodelavce pri delu. Zato je pomembno, da svojega kužka naučite, da se zna umiriti in počakati, da vaš delovnik mine.

 

Kako to doseči?

Pomembno je, da svojemu kužku postavimo določene meje. Že doma ga je potrebno naučiti, da ima svoj prostor, kjer počiva (najpogosteje je to boks), ko pa pride s svojega prostora, je čas za igro. Zelo pomembno je tudi, da kužka naučite odpoklica v takšnem okolju in ukaza, ki bo pomenil pojdi na svoje ležišče in tam lezi.

Poleg vsega tega pa je pametno, da kužku pripravite ležišče v delu pisarne, kjer ni največjega pretoka ljudi, saj se bo kuža lažje sprostil in izklopil okolico.

 

Ni pa vsak dan pravi dan za vašega kužka in njegov odhod v službo. Mogoče zaradi napovedanega pomembnega sestanka v službi, pri katerem ne sme biti motenj ali pa preprosto vašemu domačemu ljubljenčku ni do delovnega dneva in bi raje tisti dan “delal od doma”.

Povzeto po Alfakan.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo