POCENI ZIMSKA POTOVANJA: 5 DESTINACIJ, KI JIH MORATE OBISKATI

Privoščite si poceni zimska potovanja, napolnite baterije in se s počitnic vrnite kot prerojeni. Zimski čas je več kot primeren za obisk tujih držav in mest, saj ima veliko prednosti. Prvič, potovali boste precej bolj ugodno in ceneje kot v preostalem delu leta. Seveda govorimo o destinacijah, kjer je enako kot pri nas trenutno zima – vendar morda milejša in prijetnejša.

Drugič, izognili se boste velikim množicam turistov, ki v toplih letnih časih kar poplavljajo turistično znana mesta. Tako si boste lahko v miru in brez dolgotrajnega čakanja ogledali vse, kar vas zanima ter uživali v zasebnosti. Zato smo za vas zbrali nekaj predlogov za poceni zimska potovanja, še posebej ugodna so prav januarja in februarja, ko se božično-novoletna mrzlica nekoliko ohladi.

1. Valencija, Španija

Definitivno priporočamo ogled tega čudovitega mesta. Pozimi je vreme v Valenciji milo in prijetno, precej bolj toplo kot pri nas. Temperature se lahko povzpejo tudi do 20 in več stopinj Celzija. Uživate lahko v obširnih zelenih parkih, na peščeni plaži, kjer sonce prijetno greje pesek, obiščete pa lahko tudi številne muzeje, živalske vrtove in akvarij. Najpogumnejši se tudi kopajo. Februar je čas, ko v Valenciji zorijo pomaranče – lahko se na lastne oči prepričate, kako je sedeti na čudovitem trgu pod drevesom, polnim slastnih pomaranč in v miru uživati v španskih churrosih in toplih sončnih žarkih.

2. Lizbona, Portugalska

Pozimi lahko z bližnjih letališč v sosednjih državah najdete zelo ugodne lete na Portugalsko. Srečali boste precej manj turistov, če bo vse po sreči, pa vam bo naklonjeno tudi vreme – pripravite se sicer na nekoliko vetrovno območje ob morju. Ampak če iščete obmorski kraj, kamor bi se umaknili pozimi, je Lizbona več kot odlična destinacija. Uživajte v odlični kulinariki – predvsem sladicah – domači živi glasbi in čudovitih razgledih. Raziskujte prepletene ozke uličice in plavajte z delfini. Več o Lizboni lahko preberete TUKAJ

3. Marrakesh, Maroko

Še ena destinacija, vredna obiska pozimi. Višek sezone je sicer spomladi in jeseni, vendar se boste tudi v zimskih mesecih umaknili na toplo. Sprehajajte se po zanimivih uličicah, kanjonih in puščavi, obiščite mošejo ter uživajte v tradicionalnih dobrotah in metinem čaju. Najcenejšo (in pristno) hrano najdete na stojnicah, sicer pa lahko v veliko restavracijah dobite kosilo s tremi hodi za 7-10 evrov.

4. Malaga, Španija

Jug Španije ima tudi pozimi prijetno in milo podnebje ter veliko sonca. Strahu, da bi vas zeblo, se lahko otresete. V Malagi se lahko sprehajate med palmami in zelenimi papigami, vsrkavate tople sončne žarke na prazni plaži ter uživate v čarih starega mestnega jedra. Z dobro povezanimi in relativno hitrimi železnicami lahko organizirate tudi enodnevni ali dvodnevni izlet v Seviljo – seveda pa se splača tudi najem avtomobila. Tako lahko sami v lastni režiji raziskujete skrite kotičke južne Španije in obiščete tudi Gibraltar.

5. Reykjavik, Islandija

Če ste bolj vročekrvni in vas mraz ne odvrne od ničesar, pa je za vas več kot primerna Islandija. Žal precej dražja alternativa zgornjim državam, vendar se tudi na Islandiji da marsikaj privarčevati. V tej severni deželi boste spoznali lepoto narave in uživali v čudovitih razgledih. Ledene jame, divja pokrajina in zeleni mah vas bodo očarali, da nikoli več ne boste želeli domov. Ni res, da je pozimi na Islandiji le temno in mrzlo – doživite lahko veliko lepih stvari.

NEPOGREŠLJIVE STVARI, KO SE ODPRAVLJAMO NA POTOVANJE

Komentarji
Morda vas bo zanimalo