NEPOGREŠLJIVE STVARI, KO SE ODPRAVLJAMO NA POTOVANJE

Greste na potovanje in ne veste, kaj vzeti s seboj? To vprašanje je osnovno in se nam pojavlja zelo pogosto, zlasti ženskam. Zmožne smo tudi tega, da cele ure v mislih ustvarjamo kombinacije, ki jih bomo nosile, ali celo pokličemo naše sopotnike, da vidimo, kaj bodo nosili oni. Predstavljamo vam seznam stvari, ki so nepogrešljive za vsako potovanje. 

Preden se odpravite, morate upoštevati več osnovnih vidikov, ki vam bodo omogočili boljšo pripravo:

Cilj potovanja: To je pomembno zlasti pri izbiri oblačil, ki jih bomo nosili. Če potujete v džunglo ali na tropsko območje, potem zagotovo ni dobra ideja, da nosite veliko jopičev ali deset parov nogavic.

Število dni: Upoštevati morate število dni, ko ne boste doma. Ena stvar je, da opravite celodnevni izlet, druga stvar pa je, da potujete za mesec dni ali pol leta.

Vrsta izleta: Vsekakor ni isto, če potujete s turistično agencijo, samostojno ali službeno. Razlika je predvsem v vrsti in količini oblačil, ki jih boste nosili. Običajno se popotniki trudijo potovati z lahkoto in nosijo le “tisto, kar je potrebno”, ker radi hodijo veliko in gredo z enega kraja na drugega. Po drugi strani pa ljudje, ki se odpravijo na službeno  potovanje, običajno nosijo majhno količino oblačil, ker so potovanja običajno kratka ali raje kupujejo nova oblačila na končni destinaciji.

Ob upoštevanju teh 3 točk vam bo lažje izbrati nujne stvari, ki jih boste potrebovali na potovanju:

Toaletna torbica: Zobna ščetka, zobna pasta, milo, kozmetika, odstranjevalec ličil.

Kopalniški pripomočki: Natikači, brisače, krema za telo, dezodorant.

Zdravila: Tablete proti glavobolu, proti želodčnim bolečinam, tablete proti alergiji (če jo imate), sprej proti komarjim pikom.

Oblačila: Spodnje perilo, nogavice, pižama, lahka ali topla oblačila, kopalke (če jih boste potrebovali).

Čevlji: Odvisno od vaše destinacije. Za tople kraje ne pozabite natikačev, sandalov in športnih copat. Pohodniki ne pozabite na pohodniške in predvsem bolj tople čevlje.

Polnilci: Za telefon, tablico, fotoaparat, računalnik.

Knjiga, dnevnik, zvezek: Še posebej, če se odpravljate na daljše potovanje in boste dalj časa na letalu, avtobusu ali v avtu.

Denarnica: Dodatna kreditna kartica (za vsak slučaj), osebni dokument, potni list (če ga potrebujete – pozanimajte se pravi čas) in seveda, denar.

Razni dodatki: Sončna očala, krema za sončenje, klobuk.

Glasba: Ne pozabite si naložiti novih pesmi na vaš telefon, če se slučajno naveličate branja, ali če niste ljubitelj knjig in vam glasba bolj ustreza.

Povzeto po: Viviendo En Libertad

N. P.

 

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo