Sanje o kačah: kaj nam sporočajo?

sanje o kačah

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste imeli sanje o kačah? Prebudili ste se popolnoma prepoteni in nekoliko zbegani, potem pa vam sanje še ves naslednji dan niso ušle iz glave?

Naj vas pomirimo. Če sanjate o kačah, to ne pomeni nujno nekaj zastrašujočega. Četudi se na prvi pogled morda zdi tako. So relativno pogoste sanje, lahko bi rekli, da se marsikomu od nas pripetijo vsaj enkrat v življenju.

Kaj nam sporočajo sanje o kačah?

Sanjati o kačah lahko pomeni več različnih stvari. Kaj točno to pomeni v vašem primeru, je v veliki meri odvisno od vas samih in od samega konteksta sanj.

Kača je lahko simbol strahu ali seksa

Morda ste tudi vi eni izmed tistih, ki se na smrt bojijo kač. Razmislite. V tem primeru lahko sanje o kačah ponazarjajo vaš strah pred nečim, česar se podzavestno bojite. Morda dogodek, ki mu bližate, morda srečanje z določeno osebo, morda je kaj povezano z novo službo, šolo, partnerjem … Priporočljivo je, da si vzamete čas zase in se sprostite. Dobro razmislite, česa vas je strah in se s svojimi strahovi skušajte soočiti. Tako vas bodo manj verjetno preganjali v sanjah.

Sanje o seksu: Kaj pomenijo in kako si jih razlagati?

Kače v sanjah pa lahko namigujejo tudi na spolnost. Če imate čudne sanje o kačah, kjer se kača obnaša nenavadno (se privije k vam, vas boža, se zvija na vaši postelji), lahko odraža vašo spolnost. Mogoče težave in nezadovoljstvo s spolnostjo, mogoče neizživete fantazije, o katerih zavestno ne upate sploh razmišljati, mogoče želja po določeni osebi …

Kaj pomeni, če vas kača v sanjah piči?

Čeprav se prvi pogled zdi zastrašujoče, so takšne sanje o kačah lahko v resnici pozitivne. Kačji pik lahko pomeni neko streznitev, spodbudo k temu, da se spravite k sebi in ponovno zaživite. Da daste sebe na prvo mesto, uživate življenje in točno veste, kaj želite v določenem trenutku storiti. To pomeni, da ste gospodar/ica svojega življenja, samozavestna oseba, ki je nihče ne more prizadeti.

PREBERITE TUDI: Čudne sanje v nosečnosti – kaj pomenijo?

Če vas kača v sanjah piči po dolgem boju, pa lahko kačji pik pomeni tudi kaj drugega. Odvisno od tega, kako ste doživljali celotne sanje. Takšne sanje lahko ponazarjajo vaše skrite, nerazrešene probleme, s katerimi se iz določenih razlogov nočete soočiti oziroma vas je preveč strah, da bi jih razrešili. Svetujemo vam, da pobrskate po svojih mislih in se kljub vsemu poskušate s svojimi težavami soočiti. Potiskanje v podzavest še nikoli ni bila dolgoročna rešitev.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo