Sanje o seksu: Kaj pomenijo in kako si jih razlagati?

Ste se kdaj vprašali, kaj pomenijo sanje o seksu? Zagotovo se tudi vam kdaj zgodi, da se v vaših sanjah pojavijo vroči prizori z bivšim/bivšo, neznancem ali slavno osebo. Ste kdaj pomislili na to, da imajo takšne sanje določen pomen? Preverite.

1. Seks z neznancem

Trenutno v življenju nimate določene osebe, s katero bi si želeli deliti posteljo in navsezadnje tudi življenje. Sanje o seksu z neznancem pogosto namigujejo na to, da boste v življenju počakali na nekoga, ki ga še en poznate. Nadzor in kontrolo imate radi v svojih rokah, ljudem pogosto tudi težko zaupate.

2. Posilstvo

Se vam je kdaj zgodilo, da ste sanjali o posilstvu? Takšne sanje so lahko prava nočna mora, ki vas prebudi sredi noči, lahko pa v njih zgroženi sami nad seboj najdete tudi nekaj simpatije. Ponavadi takšne sanje odražajo občutek nemoči nad stvarmi, ki se odvijajo v realnem življenju. To je lahko pritisk na delovnem mestu, vzgoja otroka, ki ga niste želeli imeti, socialen pritisk ali družinske težave. Sanje o posilstvu simbolizirajo strah, ponižanje, frustracije in nemoč.

3. Seks z bivšim

Gre za najpogostejše sanje o seksu, ki jih vsaj enkrat v življenju doživi skoraj vsak. Najprej vam verjetno pride na misel, da to zagotovo pomeni, da se vaša čustva do bivšega še niso ohladila. Seveda takšne sanje lahko to pomenijo, ni pa nujno. Sanjati o bivšem lahko pomeni, da pogrešate tisto, kar je predstavljala zveza s to osebo, in ne osebe same. Ljudje pogosto svoj odnos s sedanjim partnerjem primerjamo z bivšim – dobre in slabe stvari. Morda vam podzavest sporoča, da v sedanjem odnosu ne teče vse tako gladko, kot se zdi na prvi pogled, in mu je treba dodati nekaj iskric. Razmislite.

4. Incest

Četudi se takšne sanje zdijo tabu, v resnici ne pomenijo nič tako zelo groznega. Če sanjate, da imate spolni odnos s starši, to simbolizira željo, da v življenju postanete starši tudi sami. Če sanjate, da imate spolni odnos z bratom ali sestro, je zelo verjetno, da si želite biti z njim/njo bližje, kot ste si v resnici. Lahko je tudi odraz sporov, odpuščanja in občutka krivde.

5. Seks z osebo istega spola

Če ste sicer heteroseksualni, te sanje nikakor ne pomenijo, da ste naenkrat spremenili svojo spolno usmerjenost. Morda osebo, o kateri ste sanjali, občudujete oziroma vas je z nečim pred kratkim zelo navdušila, navdihnila, da si jo želite na nek način posnemati. Verjetno je ta oseba zelo drzna, ustvarjalna ali ekstravagantna. Nekaj na njej vas privlači, ampak ne nujno v seksualnem smislu. Zelo verjetno, da želite imeti njene lastnosti tudi sami.

6. Seks z osebo, ki jo sovražite

Če sanjate o spolnem odnosu z nekom, ki ga sicer zaničujete oziroma z njim nimate dobrega odnosa, lahko to pomeni, da želite dober odnos podzavestno vzpostaviti, pa ne veste, kako. Takšne sanje bi lahko pomenile tudi, da je na tej osebi nekaj, kar vam je zelo všeč – videz, služba, lastnosti. Stvari, ki si jih želite imeti tudi sami.

7. Varanje

Če samo sanjate o tem, je to daleč od realnosti, zato se nikar ne obremenjujte po nepotrebnem. Če sanjate, da vi varate svojega partnerja, lahko to pomeni, da vas v podzavesti gloda določena krivda. Zaradi česa, boste najbolje vedeli sami. Če sanjate, da vas vara vaš partner, pa je to lahko posledica občutka negotovosti, ki ga doživljate v zvezi.

8. Orgazem

Se vam je kdaj zgodilo, da ste v sanjah doživeli veliko boljši orgazem kot v resničnem življenju? To lahko pomeni, da hrepenite po bolj razburljivem in pestrem seksu. Ali pa je v vašem življenju nastopila sladka prelomnica, razburljiv konec nečesa in nov začetek.

9. Seks s slavno osebo

Vi in Bradley Cooper v postelji sta lahko v sanjah noro razburljiva in sladka kombinacija. Kaj pa takšne sanje pomenijo v resnici? Lahko, da si preprosto želite seksati z določenim zvezdnikom/zvezdnico. Lahko pa, da si želite njihovih lastnosti in načina življenja; slavo, bogastvo, privlačen videz, humor …

NAJBOLJŠI LJUBIMCI SO ROJENI V TEH ZNAMENJIH

 

Povzeto po: Times of India

Komentarji
Morda vas bo zanimalo