SE PO UPORABI DOLOČENEGA IZDELKA VAŠA KOŽA ”ČUDNO OBNAŠA”?

Reakcije na različne lepotne izdelke so nekaj, kar se lahko zgodi vsakomur. Zagotovo ni prijetno, še posebej, če ne veste, kako se odzvati na razdraženo kožo. Lahko se je to zgodilo, ker ste uporabili preveč izdelkov, lahko ste uporabili izdelek, ki je napačen za vašo kožo ali več izdelkov skupaj, ki niso združljivi. Ne glede na to, kaj se vam je zgodilo, se hitro vprašate, kaj narediti, da to razdraženo kožo čim hitreje umirite.

 

  1. korak: Takoj nehajte uporabljati ta izdelek. Tudi, če imate občutek, da se vaša koža samo čisti, najverjetneje ni to. Pomislite, če ste v svojo rutino dodali kaj novega, kar je lahko povzročilo reakcijo.
  2. korak: Obraz si umijte z milom brez vonja in z vodo, da odstranite vsako sled izdelka.
  3. korak: Če je vaša koža rdeča in razdražena, je pametno, da nanjo naneste nežen losijon, ki bo kožo pomiril. Če pa je koža polna mehurčkov, je boljši antiseptični losijon.
  4. korak: Kožo navlažite z mastno kremo, ki ne povzroča alergij.
  5. korak: Opazujte, kaj se dogaja in ugotovite, če je kaj bolj resnega. Lahko je prišlo do kemične opekline, v tem primeru pa morate obiskati dermatologa, še posebej, če se je razdraženost preselila na druge dele obraza in je vedno hujša.

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo