SE VAM LUPIJO NOHTI? TAKO SI LAHKO POMAGATE

Šibki, lomljvi nohti, ki se vam lupijo, je precej pogosta, a zelo zoprna težava. Lak za nohte se vam hitreje odkruši, obenem pa je precej boleče, ko se vam nohti občasno kar malce zvijejo. Nohti so sestavljeni iz večih plati, povrhnjica pa je narejena iz keratina, ki je protein. Ko nohti postanejo tanki, se začnejo lupiti. Zakaj pa?

 

Primanjkuje vam železa 

Najpogostejši razlog za lupljenje nohtov je primanjkovanje želaza. Če ne jeste dovolj zelene zelenjave in mesa, je čas, da začnete pridobivati minerale, ki jih najdemo v špinači, piščancu, fižolu in suhi govedini.  

Nohte uporabljate kot svojeorodje 

Sicer se je temu težko upreti, a je bolje, da z nohti ne odlepite nalepke iz flaše. Če jih večkrat uporabljate v primerih, ki vam lahko uničijo nohte, se bodo ti začeli lupiti. Namesto nohtov raje uporabite drug predmet, s katerim boste stvari lepili dol. 

Nosite akril 

Če na nohte pogosto lepite umetne ali akrilne nohte, bo to povzročilo, da bo noht postal šibek in se začel lupiti. Nohte si redno lakirajte, saj jih s tem zavarujete, umetnim nohtom pa se raje izogibajte.

Med pomivanjem posode ne nosite rokavic 

Poskusite zmanjšati čas, ko so vaše roke v vodi in uporabljajte rokavice, ko umivate posodo, ali ko imate roke dlje časa pod vodo. Nohti so precej bolj šibki, ko so mokri in če se boste vodi izogibali, se bodo okrepili in postali močnješi. 

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo