SMS PREPIR: ČESA NE SMEŠ NAREDITI …

Ste se sprle s partnerjem in bi rade rešile vse takoj preko sms sporočila? Glede na neosebno vrsto pogovora, kjer se čustva zlahka skrijejo za besedami, lahko sms sporočila naredijo veliko več škode, kot si mislite.

VEČ ŠKODE KOT KORISTI

Če je skupni cilj ohranitev zveze na dolgi rok, potem je včasih treba sklepati kompromise in predvsem oproščati. Prilivanje olja na ogenj nikoli ni dobro, sploh pa ne preko neosebnih kanalov komuniciranja. Sogovornik je preko sms sporočil oddaljen tako fizično kot tudi emocionalno.

Preko sms sporočil ne moreš videti mimike sogovornika, slišati tona glasu ali opazovati telesne govorice. To so vse razlogi, zaradi katerih lahko pride do popolnoma napačnega razumevanja sporočila, kar pa lahko vodi še v večji prepir.

TUDI MOŽGANI DELUJEJO DRUGAČE

Možgani drugače dojemajo in prevajajo tekstualna sporočila za razliko do govornih. Pri tekstualnih sporočilih je bolj aktiviran logični del možganom, medtem ko je pri govornih sporočilih “na delu” bolj kot ne emocionalni del.

KAKO PREPREČITI, DA UIDE IZPOD NADZORA?

Najbolje je telefon kar pustiti – predvsem sms sporočila. Pokliči partnerja, vprašaj ga, kdaj se lahko dobita in situacijo rešita v živo.

Dober način je tudi brisanje sms sporočil, ki ti niso všeč. Če jih boš imela shranjene v telefonu, se bo kaj kmalu zgodilo, da jih boš začela brati in o njih premlevati. Prišlo ti bo na misel neomejeno število možnosti, a v takem trenutku je najbolje, da se od vsega vsaj za malo časa odmakneš, še boljše pa je, da se takšna sporočila izbriše.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo