Spomladanski zavitki na hrustljav način (RECEPT 😋)
Ste ljubitelji azijske hrane? Namesto, da se odpravite v restavracijo ali naročite dostavo na dom, se lahko za spremembo v kuhinji preizkusite sami. Privoščite si azijske dobrote kar iz udobja domačega naslonjača. Ne bo vam žal! Tokrat so na sporedu domači spomladanski zavitki. Mmmmm.
Recept je povsem enostaven, priprava vam bo vzela dobro uro. Količina je namenjena dvema osebama. Naj slastni spomladanski zavitki zadišijo iz vaše kuhinje. Mi smo naravnost navdušeni, prepričani smo, da boste tudi vi.
Potrebujete:
- 60g riževanih rezancev
- 2 korenčka
- 5 listov kitajskega zelja ali navadnega zelja
- 2 žlici arašidovega masla
- 2 žlici sušenih azijskih gob
- pest kalčkov
- 1/2 čajne žličke sladkorja
- 1/2 čajne žličke soli
- ščepec belega popra
- 2 žlici sojine omake
- 1 žlica ingverja
- riževo testo
- olje za cvrtje
Spomladanski zavitki so slasten hrustljav prigrizek, s katerim lahko presenetite svoje ljubljene. Razvajajte se!
Postopek: kako nastanejo spomladanski zavitki?
Gobice in riževe rezance namakajte v vroči vodi okoli deset minut. Nato rezance odcedite, gobe pa osušite in vse skupaj nasekajte na drobne koščke. Vzemite vok in v njem na srednji temperaturi segrejte olje. Na drobno nasesekljajte ingver in ga nalahno popražite, dokler ne zadiši. Nato dodajte gobe, korenje, kitajsko zelje in kalčke. Vse skupaj pražite od 2 do 3 minute. Po želji lahko zelenjavo izberete tudi po svojem okusu; bučke, čebula, jajčevci, gobice, paprika, koriander … Dodajte še rezance in vse skupaj prelijte s sojino omako ter zamešajte še arašidovo maslo. Mešanico začinite s soljo, poprom in sladkorjem, nato odstranite s štedilnika.
Vzemite čisto krpo, jo zmočite, ožamite in razgrnite na pult. Vzemite posodo, vanjo nalijte mrzlo vodo in riževo testo namočite za 10-15 sekund, nato testo položite na krpo in ga popivnajte. Na testo nanesite maso, ki ste jo pred tem pripravili v voku in zavijte tako, da nastanejo spomladanski zavitki. Potem zavitke popecite na obeh straneh, dokler ne opazite lepo zapečene rumene barve (okoli pet minut vsako stran). Pa dober tek!
Povzeto po: Kulinarika.net