STE SAMOZAPOSLENI IN NE ZNATE V SVOJE ŽIVLJENJE VPELJATI ZDRAVIH NAVAD?

Vedno več ljudi se odloča za samostojno kariero, kar pomeni, da so odvisni od samih sebe, so sami svoji šefi in si čas razporejajo tako kot jim ustreza. Sicer imajo občutek, da se na samostojni poti delo nikoli ne konča, a vseeno je nujno potrebno, da si vzamejo čas zase in za svojo družino. 

 

Lahko rečete ne 

Veliko freelancerjev je prepričanih, da mora sprejeti vsak projekt ali priložnost, ki se ponudi. Predvsem je za to krivo dejstvo, da nikoli ne vedo, kdaj bo prišla naslednja plača. A če enostavno nimate časa, plačilo ni dobro ali vas delo niti malo ne veseli, lahko rečete ne. 

 

Vzeti si morate čas zase 

Na urniku imate ves čas obveznosti, ki se nikoli ne končajo, a pomembno je, da si vzamete čas zase. Izberite si dan v tednu, ki bo samo vaš. Brez telefona, računalnika, televizije in ljudi. Če delate od doma, se črta med delom in prostim časom še bolj zabriše, zato je pomembno, da si vzamete čas zase. 

 

Ustvarite si rutino 

Če ste freelancer, je imeti vsakodnevno rutino precej težko. Včasih enostavno ne veste več kateri dan je in kaj točno vas naslednji dan čaka, zato je precej pomembno, da si ustvarite svojo rutino. To pomeni, da se na primer zbudite vsak dan ob isti uri in vsak dan pojeste tri obroke. 

 

Zapisujte si stvari v koledar 

Najbolje je, da imate za različne aspekte življenja različne koledarje. Super je, da imate planer ali pa si vse pomembne aktivnosti zapisujete kar v koledar na telefonu ali računalniku. 

 

Zjutraj se oblecite 

Če delate od doma, se hitro lahko zgodi, da boste cel dan ostali v pižami. Zato je pametno, da se preoblečete, če ne drugega vsaj v športna oblačila.  

 

Meditirajte 

Z meditacijo boste poskrbeli, da se boste po napornem dnevu umirili in sprostili.  

 

Telovadite 

Poskusite v svoj delovni ritem vpeljati tudi vadbo, saj boste s tem sprostili endorfine, izboljšali počutje in dobili motivacijo, da boste bolj produktivni med delovnim časom. Obenem vam bo telovdba pomagala tudi, da boste bolje spali ponoči. 

 

Povzeto po: Popsugar

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo