Teh 5 elementov ne sme manjkati na vrtu

Nujno jih moraš imeti na svojem vrtu.

Zelenje

Rastline bi naj bile prisotne na čisto vsakem vrtu. Ni važno v kakšni obliki, lahko so na tleh, na steni ali celi na stropu (če ta obstaja). Rastline in drevesa vnašajo barvo in naraven pridih v katero koli sobo.

Starinsko pohištvo

Lahko ga prenovite za zelo malo denarja in vrtu dodate pridih preteklosti. Govora je o lesenih mizah, stolih, predalnikih ali klopi. Če vam prvotne barve niso všeč, jih lahko pobarvate in to bo vašemu vrtu dodalo več življenja.

Voda

Voda je naravni element, ki prinaša spokojnost. Z vključitvijo vode na vrtu lahko ustvarite majhen prostor za sprostitev in tudi svežino, ki poleti pride zelo prav. Lahko si omislite majhne izvire (slapove, ki padajo po steni), ribnik ali manjši potoček.

Razsvetljava

Osvetlitev je zelo pomembna predvsem v toplejših mesecih, ko na vrtu preživimo več časa ob večerih. Dobra osvetlitev lahko “navaden” prostor spremeni v neverjeten vrt, morate samo izbrati pravega. Vendar pozor, izogibajte se svetilk na potkah, po katerih hodite, da se ob njih ne bi spotaknili ali padli.

Ogenj

Čeprav je ta element težje vključit, nam ponuja veliko okrasnih priložnosti. Obstaja več načinov, kako ga vključiti: električni kamini, vrtni kamini, majhne prenosne peči itd. S tem boste svojemu vrtu zagotovili toplino in bolj prazničen pridih.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo