To so barve oblačil, na katerih madeži znoja niso opazni

Tale vročinski val nas je kar udaril. Hočeš ali ne, poleti se vsi potimo še bolj kot običajno. Že poznaš trike, kako se moraš poleti obleči, da čim bolj skriješ madeže potu? Potrebno je, da se izogibaš določenim barvam. Preveri v spodnjem članku.

Bela

Bela je zelo priljubljena poletna barva, saj odbija vročino, obenem pa madeži znoja na belih oblačilih niso opazni. Če boš oblekla zgornji del v beli barvi, lahko k temu kombiniraš praktično karkoli. Naj bo bela tvoja barva letošnjega poletja.

Črna

Nekoliko manj priljubljena barva za poletje je črna. Madeže znoja bo sicer odlično skrila, medtem ko ti bo 100 % zelooo vroče. Ampak če si ljubiteljica črna, zakaj pa ne? Privoščiš si jo lahko proti večeru, ko se sonce skrije.

Temno modra

Tudi temno modra barva je podobno učinkovita pri skrivanju potnih madežev kot črna. Temne barve na sploh so znane po tem, da na njih madeži znoja niso preveč opazni. Majica namreč na preznojenih delih potemni – če pa je tkanina temna že sama po sebi, je to manj opazno, ko se potiš.

Pastelne barve

Pastelne barve delujejo podobno kot bela, na njih znojni madeži zaradi nežnih odtenkov niso dobro vidni. Še posebej je po tem znana pastelno roza.

Pisana

Tudi, če oblečeš majico/srajčko ali obleko s pisanimi vzorci, bodo znojni madeži manj vidni, saj jih bodo zakrili vzorci in pekrivajoči se barvni odtenki. Poleti si lahko drzna, privošči si nekaj pisanega.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo