To so najbolj nenavadni hišni ljubljenčki

Si vedela, da so hišni ljubljenčki lahko koristni?Ko pride do tega, da se ljudje odločajo za hišnega ljubljenčka, gre največkrat za psa, mačko, hrčka, kanarčka, papigo, ribe … Skratka, običajne hišne ljubljenčke, ki smo jih vajeni. Ko na ulici srečaš gospo, ki sprehaja dihurja, morda nekoliko bolj debelo pogledaš. Ampak saj si verjetno že slišala, da imajo nekateri doma tudi dihurje, kače, pajke in podobne živali, zato nisi tako zelo presenečena. Morda so to nekoliko bolj nenavadni hišni ljubljenčki, vseeno pa niso tako nenavadni kot spodaj našteti. Preberi in presenečena boš.

Najbolj nenavadni hišni ljubljenčki:

1. Lisica

Če bi si rada omislila lisico, moraš vedeti, da so lahko zelo zahtevne. Čeprav so prikupnega videza in tudi zelo pametne, so lahko izjemno svojeglave. Gre za zelo igrive živali, ki pa jih moraš imeti nenehno pod nadzorom.

2. Mini osel

Oslov smo ponavadi vajeni na kmetijah kot delovnih živali, zato lahko rečemo, da so zagotovo nenavadni hišni ljubljenčki. Ker zahtevajo veliko prostora, si lahko omisliš mini osla. Zelo radi imajo družbo, ne marajo biti sami. Odlično se razumejo z otroki, prav tako niso nevarni.

3. Jež

Če odmislimo bodice, so ježki zelo prijazni hišni ljubljenčki. So mirni in potrpežljivi, hkrati ne zahtevajo veliko nege.

4. Tarantela

Tarantele so zagotovo unikatni in zelo nenavadni hišni ljubljenčki. Veliko ljudi se jih boji in so zgroženi nad njimi. Ampak če tebe navdušujejo in jih občuduješ, zakaj si ne bi omislila ene?

5. Mini pujski

Ni dolgo nazaj, odkar so postali popularni v stanovanjih. So izjemno inteligentna in urejena bitja, ki skrbijo za čistočo. Pa še zeloooo prikupni so!

nenavadni hišni ljubljenčki

6. Opica

Če te navdušujejo opice, moraš najprej vedeti, da zahtevajo ogromno časa in pozornosti. Skrbeti za opico ni enostavno. So namreč zelo dominantne živali, ki se trudijo biti vodje. Pri vzgoji moraš biti dosledna. Priporočamo ti, da pustiš opico, da se prosto sprehaja po stanovanju le takrat, ko jo imaš pod nadzorom.

Kaj praviš? Ses strinjaš, da so zelo nenavadni hišni ljubljenčki? Bi se odločila za katerega izmed njih? Vedeti moraš, da kakršnikoli hišni ljubljenček prinaša odgovornost. Preden se odločiš zanj, temeljito razmisli, ali si pripravljena in vse to zmoreš. TUKAJ pa lahko preveriš, kateri hišni ljubljenček bi bil idealen zate glede na tvoj horoskop.

To je idealen hišni ljubljenček glede na tvoj horoskop

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo