To so najboljša protivnetna živila

Če tudi ti trpiš za kroničnimi vnetji v telesu, je čas, da spremeniš način življenja. V svoj jedilnik čimprej vključi spodnja živila, ki imajo blagodejne protivnetne učinke na telo.

Olivno olje

Hladno stiskano olivno olje vsebuje sestavino imenovano oleokantal, ki deluje protivnetno na telo – s podobnim učinkom kot na primer ibuprofen. Hladno olivno olje polij čez zelenjavo, solato ali ribo, poskrbi le, da imaš kvalitetno ekstra deviško oljčno olje.

Ananas

Tudi bromelain v ananasu je znan po svojih pritivnetnih učinkih, za povrh pa še topi maščobo in pomaga pri hujšanju. V sezoni si ga lahko privoščiš brez slabe vesti.

Jabolka

Jabolka vsebujejo antioksidante, ki delujejo protivnetno. Poleg tega so bogat vir številnih vitaminov, ki krepijo imunski sistem.

Oreščki in semena

Še posebej orehi, arašidi, mandlji, pistacije, laneno seme in chia semena so znani po protivnetnih lastnostih. Z oreščki in semeni enostavno popestriš različne jedi; od sladkih do slanih obrokov.

Špinača

V prehrano vključi čim več zelenolistnate zelenjave, kot so špinača, ohrovt, brokoli. Vsebujejo protivnetne karotenoide, ki so odlični za zdravje.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo