Zamrznjeno sadje in zelenjava, ki bi jo morala vedno imeti v zamrzovalniku

Čeprav je sveže sadje in zelenjava veliko bolj zdravo od zamrznjenega, pa se včasih ne moremo izogniti zamrznjenim živilom, saj preprosto nimamo celoletne sezone za vse. Če si hočeš tudi pozimi privoščiti na primer borovnice, je skorajda bolje, da uživaš zamrznjene kot pa tiste “sveže”, ki nimajo prav nobenega okusa, za povrh pa prihajajo iz res daljnih krajev. Kaj bi vedno morala imeti v svojem zamrzovalniku?

Zamrznjeno jagodičevje

Borovnice, maline, robide, brusnice, jagode, karkoli ti ustreza. So odličen način, kako popestriti jutranji smuti ali ovsene kosmiče, seveda pa lahko iz jagodičevja spečeš tudi resnično slastne sladice.

Zamrznjen grah

Res je, da je bolje uživati svežega, ampak če nimaš druge izbire, bo tudi zamrznjen bolje kot nič, še posebej, če je domač. Iz graha lahko ustvariš ogromno jedi, od juh, čilijev, testenin, tortilj in tako naprej.

Zamrznjena koruza

Enako kot grah ti lahko pride prav tudi zamrznjena koruza, ki je vsestranski in odličen dodatek k ogromno jedem. Če si seveda ljubiteljica koruze.

Zamrznjene gobe

Morda ne spadajo ravno pod sadje in zelenjavo, so pa zagotovo odlično zamrznjeno živilo. Če si jih poleti in jeseni preveč nabrala in jih nisi utegnila pojesti, je zelo praktično, če jih zamrzneš in jih potem uporabljaš do naslednje sezone. Odlično se obnesejo v raznih omakah, juhah ali kot priloga.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo