To so najboljše vaje za hujšanje

vaje-za-hujšanje

Čas je, da poskrbiš za svoje zdravje. Se znebiš morebitnih odvečnih kilogramčkov oziroma preoblikuješ svojo postavo točno tako, kot si si zmeraj želela. To ne vpliva pozitivno le na tvojo estetsko obliko telesa, ampak tudi na tvojo samopodobo in navsezadnje tudi zdravje. Se sprašuješ, katere so najboljše vaje za hujšanje? Beri naprej.

V resnici sploh ni tako težko. Pomembna je vztrajnost, vztrajnost in še enkrat vztrajnost. Ne potrebuješ več ur treninga na dan, da ti uspe. Pomembno je, da si vsak dan oziroma čim pogosteje vzameš nekaj časa zase in za svojo telovadbo, četudi samo za nekaj minut.

Katere so torej najboljše vaje za hujšanje?

Intervalni trening!

Strokovnjaki še vedno stojijo za tem, da je intervalni trening ena tistih vaj, s katerimi pokuriš največ kalorij in najhitreje izgubiš odvečne kilograme. Že veš, kaj je to?

Intervalni trening je izmenjava visokointenzivnih intervalov vadbe z nizkointenzivnimi. Kombinacija aerobne in anaerobne vaje. Lahko izbereš tek, plavanje, kolesarjenje, veslanje ali karkoli drugega se spomniš. Če ponazorimo primer na teku: najprej nekaj sekund šprinta, nato lahnega teka. Postopek ponavljaš. Kakšne so prednosti intervalnega treninga? Porabila boš veliko več maščob kot pri klasični aerobni vadbi, izboljšala svojo vzdržljivost, moč in hitrost ter poskrbela za pospešitev presnove. To pomeni, da bo tvoje telo tudi po vadbi v mirovanju porabljalo več kalorij kot pri klasični aerobni vadbi. Kaj še čakaš?

Če se boš intervalnega treninga naveličala ali pa boš želela svojo vadbo dopolniti še na drugačen način, ne skrbi, obstajajo načini. Na voljo je ogromno različnih vaj za krepitev mišic v različnih delih telesa. Nekatere od njih si lahko pogledaš v spodnjem videoposnetku. Pa srečno, in predvsem vztrajno!

 

Seveda pa se moraš zavedati, da izvajanje vaj za izgubo odvečnih kilogramov ni vse. Na hujšanje moraš gledati celostno. Gibanje in zdrava prehrana hodita z roko v roki, zato je ključnega pomena, da v svoj jedilnik vključiš zdrava živila in se izogneš tistim, ki redijo.

Maščoba na trebuhu: 19 živil, ki jo odpravljajo

Komentarji
Morda vas bo zanimalo