To so živila, ki bi jih morala jesti pred cepljenjem

Pomembno je, da se na cepljenje odpraviš, ko si popolnoma zdrava in se dobro počutiš. Na svoj termin cepljenja se nikar ne odpravi lačna, žejna, v prevelikem stresu ali pa slabega počutja. Da boš lažje prenesla cepljenje, se izognila neprijetnim stranskim učinkom, okrepila imunski sistem in pripomogla k temu, da cepivo bolje deluje, pa upoštevaj spodnje nasvete.

Uživaj živila, ki delujejo protivnetno

Pomembno je, da se pred cepljenjem izogibaš nezdravi, procesirani hrani, saj lahko to vpliva na to, kako boš prenašala cepivo. Poskusi uživati čim več vitaminov, veliko sadja in zelenjave. Zelo priporočljivo je jesti živila, ki imajo protivnetne lastnosti: na primer oreščke, lososa, avokado, nekatere vrste zelenjave, česen, olivno olje …

Poskrbi za ustrezno hidracijo telesa

Enako pomembno kot zdrava in uravnotežena prehrana pa je tudi to, da poskrbiš za primerno hidracijo telesa. Poskrbi, da spiješ dovolj vode pred in po cepljenju. Pripraviš si lahko tudi ingverjev ali metin čaj.

Izogibaj se alkoholu

Pred cepljenjem se nujno izogibaj uživanju alkohola, saj lahko zelo slabo vpliva na tvoj imunski sistem. Stranski učinki cepiva, kot je glavobol, slabost in slabo počutje, so lahko po uživanju alkohola bolj intenzivni. Alkohol pa povzroča tudi dehidracijo.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo