UČINKI LIMONINE VODE NA VAŠO KOŽO: ŠČITI VAS CELO PRED POSLEDICAMI ONESNAŽEVANJA

Limonina voda je že leta precej popularna pijača. Nekateri ljudje jo pijejo zjutraj, še preden začnejo s svojo dnevno rutino, drugi pa jo imajo v flaši in jo vsakodnevno pijejo v službi. Ne glede na to, ali gre za vodo iz pipe, v katero ožamete svežo limono, ali pa jo naročite v restavraciji, limonina voda ima ogromno ugodnosti. 

 

Eno izmed področij, na katere vpliva je tudi vaša koža. Ker ima ogromno vitamina C vam pomaga pri preprečevanju staranja kože in tudi pri aknah. Kateri pa so še drugi dobri učinki na vašo kožo? 

 

  1. Pomaga pri nastanku kolagena

Limonina voda pomaga pri nastanku kolagena. To je protein, ki ga najdemo v naših mišicah, kosteh in koži, daje pa nam moč, elastičnost in zdravi mrtve celice. Koža, ki ima dovolj kolagena, je videti bolj zdrava in lepa.  

 

  1. Se bori proti aknam in koži daje sijaj

Vitamin C se bori proti aknam in ostalim kožnim težavam. Poskrbi za odpravljanje bakterij in tistim, ki imajo probleme z aknami ter imajo problematičen tip kože, pomaga na poti do lepše kože.  

 

  1. Podpira vaše nadledvične žleze

Nadledvične železe so majhne žleze, ki producirajo pomembne hormone, kot je kortizol, ki pomaga regulirati metabolizem, krvni pritisk in odziv telesa na stres. Nadledvična izčrpanost pa vodi do večje utrujenosti, slabemu imunskemu sistemu, razbarvanju kože in celo telesnim bolečinam. Obenem vpliva tudi na produkcijo masti in povzroči nastanek aken. Če želite, da ostanejo zdrave, pijte limonino vodo, ki je bogata z vitaminom C.  

 

  1. Pomaga zaščititi kožne celice pred poškodbami

Študije so pokazale, da ima vitamin C funkcijo antioksidanta, kar pomeni, da celice ščiti pred poškodbami prostih radikalov. Te poškodbe lahko nastanejo zaradi ocvrte hrane, okoljske onesnaženosti, alkohola, kajenja in drugih stvari. Prosti radikali lahko poškodujejo kožo, povzročijo hitro staranje in celo raka ter parkinsonovo bolezen. Na žalost pa jih lahko najdemo tako v hrani, ki jo jemo in zraku, ki ga dihamo, zato je zelo pomembno, da našo kožo zaščitimo. In s pitjem limonine vode smo že korak bližje k temu. 

 

Povzeto po: https://www.popsugar.co.uk/fitness/Lemon-Water-Good-Your-Skin-45176844 

 

 K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo