VPLIV SOCIALNIH OMREŽIJ NA PARTNERSKI ODNOS

Čeprav se nekaterim zdi, da se zaradi pretirane uporabe družimo manj kot ponavadi, je resnica tudi ta, da smo zaradi socialnih omrežij več na vezi z osebami, ki nam fizično niso blizu. Prav tako lahko vedno več stvari opravimo s pomočjo naprave, tako da nam včasih sploh ni potrebno zapustiti doma. Pa so to res pozitivne strani uporabe socialnih omrežij? Preveri, kako le-ta vplivajo na tvoj partnerski odnos.  

Stvari želimo opraviti na dva načina: hitro in enostavno. Zaradi nenehnega hitenja se lahko posledice kažejo ne zgolj na izgubi fizičnega druženja s prijatelji, ampak tudi na izgubi stika v vaši partnerski zvezi.

Kolikokrat se vam recimo zgodi, da vam partner ne odpiše na sporočilo? Ali na WhatsApp? Verjetno tudi sama takoj pomisliš, da je nekaj narobe. Si dopisuje z drugo? Je krivo to, da trenutno nima blizu svojega telefona in sploh ni videl tvojega sporočila, ali te namerno ignorira?

Socialna omrežja so definitivno zelo vplivala na spremenjeno vedenje v kateremkoli odnosu. Zavedati se moramo, da lahko pretirana uporaba le-teh zelo negativno vpliva na vašo zvezo, saj nam zraven prej omenjene nervoze lahko povzroča tudi občutek nezadovoljstva, tesnobe ali zaskrbljenosti, prav tako pa lahko negativno vpliva na našo samopodobo. Sem dovolj dobra?

Ko smo v zvezi, velikokrat objavljamo skupne trenutke z našim partnerjem. Komu želimo pokazati, kaj vse doživljamo skupaj? Ali je trenutek sploh pomemben, če ga ne objavimo na socialno omrežje? Se oba strinjata, da se vajini trenutki objavijo širši javnosti? Dejstvo je, da ni nič narobe, če se na splet objavijo skupne fotografije. Pomembno je, da je vajina zveza trdna tudi brez instagrama in da si medsebojno zaupata.

Po koncu zveze se velikokrat odločimo objaviti slike z verzi, ki opisujejo naše trenutno razpoloženje. Širnemu svetu želimo dati vedeti, da se po koncu zveze počutimo odlično in da vas razpad zveze ni uničil. Pa je temu res tako? Se bomo počutili bolje, če bomo v svet poslali sporočilo, da nam ni več hudo?

To je le nekaj izmed dejstev, ki dokazujejo vpliv socialnih omrežij na naš partnerski odnos. Čeprav se včasih ne zavedamo, da si s pretirano uporabo na dolgi rok zgolj škodujemo, je pomembno vedeti, kje so meje in te si moramo tudi postaviti.

Povzeto po: Cosmopolitan


N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo