Zakaj se pari po poroki nehajo francosko poljubljati?

Je tudi tebi kaj znano? Včasih sta bila strastna ljubimca, ki sta se ljubila na vseh skritih in neskritih kotičkih, danes pa sta tiste vrste par, ki se rutinsko cmokneta, preden se zjutraj odpravita vsak v svojo službo? Francoski poljubi, poredno grizljanje in ljubkovanje pa so oddaljen spomin? Danes razkrivamo, zakaj večina poročenih parov nekaj let po poroki preprosto pozabi na strastno francosko poljubljanje in mečkanje.

1. Strast in iskrice med vama so upadle

Mnogi francoske poljube povezujejo s seksom. Da je strastno francosko poljubljanje v bistvu dobra predigra spolnim odnosom. Kar je po eni strani res – ni ga dobrega seksa, ki se ne bi začel s poljubljanjem. Če sta skupaj že veliko let, je popolnoma normalno, da so iskrice med vama nekoliko šibkejše kot v tistih najboljših letih. Dveh ljudi, ki bi bila 50 let drug nad drugim neprestano enako navdušena, preprosto ni. Vseeno pa si morata kdaj vzeti čas drug za drugega, se razvajati in obuditi stare čase.

2. Utrujenost

Ker francosko poljubljanje velikokrat (pod)zavestno povezujemo s seksom, se ga tudi izogibamo v enaki meri kot seksa. Spolno življenje po poroki z leti vse bolj usiha, kar je – spet – popolnoma normalno, dokler ne pride do tega, da popolnoma izgine. Morda si utrujena ti, morda je utrujen on – do spolnih odnosov vama danes pač ni. Če jih ne želiš, se zato podzavestno ne boš želela niti francosko poljubljati, saj partnerju ne želiš dati lažnega upanja, da bo prišlo do česa več. Pa vendar, četudi ti do seksa danes morda ni, se opogumi in se poljubljaj. Ni pravilo, da mora poljubljanje vsakič voditi v seks.

3. Ni nuja

Po poroki se pari povežejo na nekoliko drugačen način. Zaljubljenost preraste v ljubezen in takšna ljubezen se ne kaže samo skozi fizične dotike, ampak tudi na veliko drugih načinov. Kako sta pripravljena sklepati kompromise, se prilagajati, skrbeti drug za drugega, se dogovarjati, vzgajati otroke … Pomembno je, da si zaupata in se imata rada, ali pa vsaj tako mislita. Zato dotiki in poljubi večkrat nekoliko zamrejo. Nič hudega, dokler ne zamrejo popolnoma.

13 STVARI, KI JIH MED POLJUBLJANJEM NIKAKOR NE SMETE POČETI

4. Vajino razmerje je dozorelo

Ali drugače povedano: starata se. Ko si starejši, se način življenja spremeni. Leta po eni strani prinesejo svobodo in zrelost, po drugi strani pa tudi anksioznost. Naša telesa se spreminjajo, prav tako naše fizične zmogljivosti. Morda sta se tega navadila in našla drugačne načine, kako zadovoljiti drug drugega – brez poljubljanja in spolnih odnosov.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo