Moški z brado – zakaj so bolj privlačni kot tisti brez?

Dekleta, priznajmo si: moški z brado znajo biti izjemno privlačni. Včasih to ni bilo tako javno priznano, danes pa je za moške pravzaprav že moderno, da si na obrazu pustijo nekaj kocin. Če je to pred leti izpadlo neurejeno in zanemarjeno, je danes seksi. Tudi moški si že od najstniških let prizadevajo za nego tistih nekaj puhastih kocin, upajoč na čim bolj gosto brado.

Tudi številne raziskave kažejo, da so moški z brado veliko bolj privlačni kot tisti brez. Ženske naj bi v gladko obritih moških iskale zgolj partnerja za eno noč, medtem ko v moških z brado vidijo potencial za dolgotrajno in resno razmerje.

V raziskavi, ki so jo objavili v Journal of Evolutionary Biology, je sodelovalo 8500 žensk različne starosti od 18 do 100 let, ki so ocenjevale moške z brado in brez. Isti moški so bili fotografirani gladko pobriti, 5 dni po britju, 10 dni po britju in en mesec po britju. Rezultati so jasno pokazali, da je velika večina žensk zainteresirana za resno in dolgotrajno razmerje s poraščenim moškim. Najbolj privlačni so bili moški po desetdnevnem britju, takoj zatem pa moški po enomesečnem britju. Gladko obriti moški so se izkazali kot najmanj zanimivi in privlačni za dolgotrajno zvezo.

moški-z-brado

Zakaj?

Ena teorija pravi, da brada naredi moškega na videz starejšega, bolj izkušenega, samozavestnega in možatega. Simbolizira pravo moškost, ki jo ženska želi v svojem življenjskem sopotniku. Tako se v njegovi družbi počuti varno in zaščiteno, v njem pa vidi uspešno, zrelo in samozavestno osebo, na katero se lahko vedno zanese. Torej, dobra novica za moške: odložite brivnike.

Kaj pa menite ve? So moški z brado resnično bolj privlačni kot tisti brez ali gre zgolj za trenbutno modno muho, ki bo čez čas izzvenela?

Če ste se kdaj med drugim spraševale tudi, zakaj so zasedeni moški bolj privlačni od samskih, lahko vse o tem in še več preberete TUKAJ.

Povzeto po: Indy 100

Komentarji
Morda vas bo zanimalo