ZDRAVE NAVADE, KI BODO DRAMATIČNO SPREMENILE VAŠE ŽIVLJENJE

Živeti srečno in bolj smiselno življenje ne pomeni, da moramo drastično spremeniti vse. To ne pomeni, da se moramo preseliti v novo mesto, začeti z novo kariero ali najti druge prijatelje.

Enostavno lahko samo v svoje življenje dodamo dnevne navade, ki bodo imele velik vpliv na naše počutje, energijo in celoten pogled na svet. Če si želimo narediti nekaj pozitivnih sprememb, pa ne vemo, kako, lahko spodnje navade dramatično spremenijo naše življenje.

Meditacija

Če dan začnemo z meditacijo, to lahko pomaga spremeniti počutje čez celoten dan, nam zmanjša stres, nadzoruje tesnobo in izboljša zbranost. Dovolj je že nekaj minut na dan, ki nam lahko spremenijo življenje.

Vadimo hvaležnost

Osredotočimo se na vse, za kar smo hvaležni. To lahko delamo zjutraj, ko vstanemo ali zvečer, preden gremo spat. Hvaležnost lahko reprogramira naše možgane, da se začnemo počasi osredotočati samo na dobre stvari, bolje počutiti in privlačiti samo dobre stvari v življenje.

Pijmo več vode

Ne pozabimo se hidrirati in hitro bomo opazili, da se počutimo bolje tako fizično kot psihično. To nam bo dalo energijo, pomagalo pri izgubi teže in izboljšalo zmogljivost telesa. Že manjša dehidracija lahko povzroči slabo počutje, utrujenost in težave z osredotočenostjo.

Več spanja

Spanje je izredno pomembno za vse vidike našega življenja, zato lahko nekaj dodatnih ur naredi ogromno spremembo. Dober spanec je tisti, pred katerim ne uporabljamo telefona ali pred katerim meditiramo, saj bo to sprostilo naše telo. Osem ur je idealno, a potrudimo se in dodajmo še kakšno uro, še posebej, če ponavadi spimo manj časa.

Pripravimo si živila

Jesti zdravo je precej lažje, ko že imamo pripravljeno hrano. To ne pomeni, da jemo hrano, ki je vnaprej pripravljena, ampak pomeni, da ko pridemo iz trgovine, narežemo zelenjavo, operemo solato, olupimo krompir. S tem bo več verjetnosti, da se bomo lotili kuhanja tudi, ko imamo veliko dela, saj bo vse to že pripravljeno.

Povzeto po: Fab Fit Fun

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo