KAKO PREBOLETI KONEC ZVEZE IN NORMALNO ŽIVETI NAPREJ

Velikokrat se zgodi, da po koncu zveze ne moremo več normalno  živeti naprej. To so situacije z veliko bolečine in stresa, zato ni enostavno ponovno dvigniti glave in nadaljevati z vsakdanjim življenjem. Vsak dan se zdi neskončen in odsotnost drage osebe daje občutek, kot da nič več ni vredno. Za vas imamo nasvete, kako po koncu zveze znova zaživeti. 

Kljub vsemu, kar ste morebiti preživele v zadnjem obdobju, se morate zavedati, da življenje teče naprej. Res je, da je lažje reči kot narediti, vendar ne smete dopustiti, da gre življenje mimo vas, ne da bi se tega sploh zavedali. Nenazadnje vas obdajajo ljudje, ki ste jim pomembni in tudi zaradi njih se je vredno potruditi prebroditi to obdobje.

Zavedaj se situacije 

Če si bila ti tista, ki je končala vajino razmerje, se spomni vzroka in ne išči utemeljitve. Takrat je bilo to zate najbolje. Če je bil on, potem nisi oseba, ki jo je iskal in s koncem zveze ti je naredil uslugo. Ali želiš biti z nekom, ki nate ne gleda enako kot ti na njega? Verjetno ne.

Joči

Joči brez zadržkov, saj solze izperejo dušo, očistijo žalost in razbremenijo srce. Vendar moraš vedeti, da jok ni dolgoročna rešitev. Poišči notranjo moč in posuši solze, saj boš s tem obrnila nov list v življenju.

Misli na svoje otroke 

Če imata skupne otroke, pomisli na njih. Za nastalo situacijo niso nič krivi, ampak kljub temu ne želijo videti mame tako na tleh. Oni so tvoja največja skrb in prav je, da zaradi njih potlačiš bolečino in zaživiš znova. Ženska si! Za nas ni nič nemogoče.

Zamoti se 

Posveti več časa sama sebi. Pomisli na dejavnosti, ki si si jih zmeraj želela preizkusiti, pa si prej nisi upala. Končno preberi tisto knjigo, ki ti jo je priporočila prijateljica, spleti kakšen par nogavic, začni se ukvarjati s športom, katerega skupne vadbe že dolgo časa spremljaš in potuj, predvsem pa razmišljaj o tem, kako si popestriti vsako minuto svojega življenja. Tako kratko je, izkoristi ga!

Razmišljaj pozitivno 

Vedi, da si v podobni situaciji najbolje pomagaš prav sama. Zavedati se moraš, da življenje teče dalje in da če ti ta oseba ni bila namenjena, zagotovo nekje nekdo čaka nate, da ti ponovno spodnese tla pod nogami. Verjemi in zaupaj.

Povzeto po: Toda Mujeres Bella

N. P. 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo