ŽELITE IZGUBITI TEŽO? IZOGIBAJTE SE TEMU SADJU!

Sadje je zagotovo izredno slasten prigrizek, saj je okusno, polno vlaknin in pomembnih hranil, na razpolago pa so različna sadja, ki zadovoljijo vsak okus. A sadje je tudi polno sladkorja, sicer naravnega, ki pa vam še vedno lahko stoji na poti do popolne postave. Seveda ne priporočamo, da se sadja popolnoma izogibate, a vseeno preverite, kakšne porcije pojeste.

 

Da pa ne boste tavali v temi in ugotavljali, katero sadje je tisto, ki ni najbolj primerno pri izgubi teže, smo vam pripravili seznam tistih, ki se jih izogibajte v velikih količinah. Raje se držite sadja z manjšo vsebnostjo sladkorja, npr. borovnice, maline ali jabolka.

 

Banana

Sadje je sicer zdravo in lahko pomaga pri izgubi teže, a sadje z visoko vsebnostjo sladkorja ni najboljša izbira. Banana je eno izmed takšnih, saj je v njej kar 17 gramov sladkorja ali 120 kalorij v večji banani.

Ananas

Pazite se tudi ananasa, saj ima tako kot banana 17 gramov sladkorja v samo eni skodelici.

Mango

Mango je sicer slasten, vendar ima visoko vsebnost sladkorja: kar 22 gramov na eno serviranje. Če se vseeno odločite za mango, pazite, kakšno količino ga pojeste.

Grozdje

Grozdje je slastno, a ni primerno za izgubo teže, saj ima 16 gramov na eno serviranje.

Lubenica

Pazite se tudi lubenice, saj ima lahko 17 gramov sladkorja v enem kosu. A ker gre za izredno slasten poletni prigrizek, se je ni potrebno popolnoma izogibati, pazite samo na količino.

 

Povzeto po: Pop sugar

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo