KAKO SPOLNI ODNOS VPLIVA NA VAŠO MENSTRUACIJO

Glede na to, da imamo menstruacijo vsak mesec, je ta rdeča nadloga zagotovo vsaj v neki meri že vplivala na vaše spolno življenje. Mogoče ste se sicer navadili, da imate spolne odnose tudi med krvavitvijo in ugotovili, da ima to dejansko nekaj dobrih učinkov na vaše telo.

 

Kako seks med menstruacijo dejansko vpliva na vaš ciklus in krvavitev?

Za začetek, če med seksom doživite orgazem, vam bo to pomagalo pri krčih. Tok krvi se med dosegom vrhunca poveča, mišice materničnega vratu pa v možgane spustijo kemikalije, ki povzročijo naravno zmanjšanje bolečine. S to kombinacijo se zmanjšajo tudi bolečine zaradi krčev.  

 

Kaj pa menstrualni cikel?

Vas skrbi, da bo seks med menstruacijo podaljšal vaš cikel? Ne, če se akcije lotite med obiskom tete s Krvavca, to ne bo vplivalo niti na vaš menstrualni cikel, niti na količino menstruacije. Nekateri celo verjamejo, da bo seks povzročil krajši ciklus, saj maternica kri hitreje potisne iz telesa in tako povzroči krajšo menstruacijo.  

 

Načrtujte vnaprej

Če se seksa med menstruacijo še niste lotili, vendar o tem razmišljate, je pametno načrtovati vnaprej, saj si morate zagotoviti čisto in varno izkušnjo. Takšen spolni odnos je malce bolj umazan, a obstaja nekaj načinov, kako preprečiti, da bi se kri zažrla v vaše rjuhe. Nekatere ženske uporabljajo tampon, druge pa menstrualno skodelico. Menstrualna skodelica je še posebej priročna za oralni seks, saj ni nikjer nobene krvi. Nekatere menstrualno skodelico uporabljajo tudi med samim odnosom in tako preprečijo, da bi kri prišla do rjuh.  

 

Zapomniti pa si morate še eno stvar: tudi med menstruacijo morate uporabiti primerno zaščito. Še posebej ženske, ki imajo krajši ciklus (nekje 21 dni) imajo več možnosti, da bodo zanosile v zadnjih dneh menstruacije. Prav tako med menstruacijo hitreje lahko pride do okužbe s spolno prenosljivmi boleznimi, zato se nikar ne igrajte in uporabite primerno zaščito. 

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo